Ataman’ın Altın Portakalları Erzincan’da Kalacak

Ataman’ın Altın Portakalları Erzincan’da Kalacak

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 6 Altın Portakal alarak en iyi film seçilen 'Kuzu' filminin yönetmeni Kutluğ Ataman, ödülleri ile birlikte filmin çekildiği Erzincan’a geldi. Hava yoluyla Erzincan’a gelen ünlü yönetmen Kutluğ...

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 6 Altın Portakal alarak en iyi film seçilen 'Kuzu' filminin yönetmeni Kutluğ Ataman, ödülleri ile birlikte filmin çekildiği Erzincan’a geldi.

Hava yoluyla Erzincan’a gelen ünlü yönetmen Kutluğ Ataman, Erzincan'da Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve Erzincan Kültür ve Turizm Müdürü Metin Çankaya ve Erzincan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Celil Atilla Uymaz tarafından karşılandı. Filmin en başından itibaren zorlu bir koşu olduğunu söyleyerek basın mensuplarına açıklama yapan Kutluğ Ataman, "Erzincan’a geliyordum, mekan arıyordum, daha sonra Valilik ve Belediye ile toplantılarım oldu. Tekrar alternatif mekanlar baktım, çok çok uzun bir süreçti, daha sonra ekiple geldik oyuncuları bulduk çektik. Sonucu hiçbir zaman bilinmiyordu. Buraya kadar gelmiş olması hakikaten çok umutlandırıcı hepimiz için. Erzincan’a 6 tane Altın Portakal getireceğimi söyleselerdi ben bile o noktada kendim, emin değilim falan derdim. Şimdi bunun gerçekleşmiş olması gerçekten çok güzel. Direkt Antalya’dan buraya geldik. İstanbul’a uğramadık. Portakalları Antalya’dan direkt Erzincan’a getirelim istedik. İstanbul'da değil burada kalacaklar. Buradaki stüdyomuzda kalacak bu portakallar. İnşallah ilerde artacaklar. Antalya Film Festivali Türkiye’nin en köklü festivallerinden bir tanesi. Biliyorsunuz, sinemamızın 100’ncü yılı. Sinemamızın 100’ncü yılında en iyi filmin Erzincan’dan çıkmış olması da bence çok özel bir durum. Şimdi bu festival 51’nci yılını kutluyor. Çok ayrı bir raya girmiş durumda. Çok çok daha önemli olacak. Uluslararası bir festival ve bu işlevi daha da artacak bu festivalin." diye konuştu.

Ataman, basın mensuplarının 6 ödül almayı bekleyip beklemediğine ilişkin soruya, "Bu kadarını beklemiyordum. Bizim için gerçek başarı filmin halkla olan ilişkisidir. Şimdi çıktığı vakit sinemalarda bunu hep beraber göreceğiz. Biliyorsunuz başarı sadece para ile ölçülmüyor. Yumuşak güç dediğimiz bir güç var. Türk dizileri artık bırakın Ortadoğu’yu Asya ülkelerini, Kore’ye Çin’e, Güney Amerika’ya kadar gidiyor ve bunun çok büyük getirisi oluyor. Hem kültürel hem siyasi hem de ekonomik olarak getirisi oluyor. Aynı şeyi dünyada başka şehirler de yapıyor." cevabını verdi.

Filmin konusu ile ilgili bilgi veren Ataman, "Çok fazla anlatmak istemiyorum. İnsanlar merak etsinler, gitsinler görsünler istiyorum. Oğlunun sünnet düğünü için bir kuzu koyun bulmaya çalışan annenin hikayesi ile başlıyor. Çok komik bir film, ben bu kadar komik olacağını beklemiyordum. Almanya’da, Moğolistan’da, Kore’de gösterdim. En son Antalya’da ilk defa Türk seyircisinin karşısına çıktı. Eski Türk filmlerinde olduğu gibi çok sesli vokal bir seyircisi oluştu Kuzu filminin. İnsanlar sürekli gülüyor, korkuyorlar, üzülüyorlar, vak vah diyenler oluyor, kahkahalarla gülenler oluyor. Böyle bir film oldu." ifadelerini kullandı.

Kuzu filminin minik oyuncusu Sıla Lara Cantürk ise "Çok mutluyum ödül aldığım için, çok heyecanlandım. Bu ödülü memleketim Erzincan’a armağan ediyorum. İlk filmimdi, ilk deneyimimdi. Beni Berlin’e ve Antalya’ya götüren yönetmenim Kutluğ Ataman’a çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.