Atalay: Mit Tasarısıyla İlgili Muhalefet Partililerinin Eleştirileri Olumsuz

Atalay: Mit Tasarısıyla İlgili Muhalefet Partililerinin Eleştirileri Olumsuz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT yasa tasarıyla ilgili muhalefet partililerinin eleştirilerinin olumsuz olduğunu belirtip, "Bunun içinde başka hususlar da var.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT yasa tasarıyla ilgili muhalefet partililerinin eleştirilerinin olumsuz olduğunu belirtip, "Bunun içinde başka hususlar da var. MİT yasa teklifinin içinde. Bu Milli İstihbarat Teşkilatı, çözüm süreci veya gerektiğinde ülkenin menfaatleri konusunda görüşmesi var." dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Beşir Atalay’ı Kırıkkale Belediyesi girişinde Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Başkan Saygılı karşıladı. Devir teslim töreninde bulunduklarını açıklayan Atalay, bu ziyaretin tamamen başkana yeni görevinde başarılar dilemek ve hayırlı olsun temennilerinde bulunmak amacıyla geldiğini söyledi.

Türkiye’nin güvenlik koordinasyonlarıyla ilgili konuları Başbakan Yardımcısı olarak kendisinin yönettiğini açıklayan Atalay, “Bu tasarıyla ilgili muhalefet partililerinin eleştirileri olumsuz. Bunun içinde başka hususlar da var. MİT yasa teklifinin içinde. Bu Milli İstihbarat Teşkilatı, çözüm süreci veya gerektiğinde ülkenin menfaatleri konusunda görüşmesi var. Muhalefet genel bir engellemesi var. Bizde engellemelere normalde sabırlıyız. Muhalefet genelde engelleme yapabilir. Muhalefetin hakarette varan sözlerine gereken tepkiyi gösteririz. Hakarette varan sözler olursa gereğini yaparız ve haddini bildiririz. Dünkü bir anlamada öyle bir şeydi. Yoksa mecliste görüşmeler normal seyrediyor. Muhalefete ben şunları hatırlattım. Bunlar 17 Aralık'tan sonra, Meclis'te bir konuşma üslubu gerçekleştirdiler. Kendilerine göre bir eleştiri oluşturdular. Ortada bir seçim yaşandı ve bitti. Muhalefettin konuşmasında bir değişiklik yok. Onlara biraz onu hatırlattım. Yeni bir seçim yaşandı. Hiç seçim yapılmamış gibi konuşuyorsunuz ve kendinizi hesaba çekin.” ifadelerini kullandı.

Adana Emniyetti’nde yaşanan olaylarla ilgili olarak da Atalay, “İçişleri Bakanı gereken açıklamayı yaptı. Bundan sonra da gerekli çalışmalar yapılacak.” diye konuştu.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise kendisine yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek “Bakanımız seçim dönemi öncesinde bizlerle çok büyük katkısı oldu. Artık biz Kırıkkale’nin daha da gelişmesi için ekibimle birlikte kaldığımız yerden şehri geliştirmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.