Atalay: Devletin Tüm Kurumlarıyla En İyi Koordine Olduğu Bir Dönem Yaşanıyor

Atalay: Devletin Tüm Kurumlarıyla En İyi Koordine Olduğu Bir Dönem Yaşanıyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Emniyet - MİT çatışması iddialarına ilişkin, devletin bütün kurumlarıyla en iyi koordine olduğu bir dönemin yaşandığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Emniyet - MİT çatışması iddialarına ilişkin, devletin bütün kurumlarıyla en iyi koordine olduğu bir dönemin yaşandığını söyledi. Her kurumun herşeyi bildiğini ve hiçbir kurumun 'ben birşey bilmiyorum' diyemeyeceğini belirten Atalay, tüm bilgilerin herşeyiyle de açık tartışıldığını vurguladı.

TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri başladı. Cumhurbaşkanlığı, Meclis, Sayıştay, Kamu Denetçiliğinin bütçelerinin ardından Başbakanlık ile bağlı kuruluşların bütçesinin görüşmelerine geçildi. Soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis'te çözüm süreciyle ilgili kurulacak olan komisyona iki partinin üye vermediğini ifade etti. Çözüm süreciyle ilgili herşeyi paylaşmaya hazır olduklarını tekrarladı.

Dinleme konusundaki sorulara ise Atalay, dinlemenin nasıl olacağının yasada belirtildiğini hatırlattı. MİT'in Ankara Cumhuriyet Savcılığına kimseyi dinlediğine dair bir yazı yazmadığını dile getiren Atalay, yasanın Meclis'ten geçtiğine dikkat çekti.

Suriyeliler konusunda da Atalay, orada büyük bir dram yaşandığını belirterek 7 milyon kişinin yerinden olduğunu ifade etti. Türkiye'de Suriyeli 200 bin kişinin kamplarda kaldığını ve 400 bin civarında da kamp dışında kaldığını düşündüklerini dile getiren Atalay, bu rakamın 10 bin aşağısının 10 bin yukarısının olabileceğini kaydetti. Kamp dışındakilerle ilgili direk onlara yardım yapılmadığını belirten Atalay, sağlıkla ilgili sadece devlet hastanelerine gittiklerinde tedavi masrafının alınmadığını ve buna ilişkin genelge yayınladıklarını ifade etti. Eğitim hizmeti de verildiğini vurguladı. Ancak herhangi bir ödeme yapılmadığını dile getiren Atalay, oy kullanma gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Suriyelilerin nerde kaldıklarına dair kimlik hazırlandığını ifade etti.

"Bizim mutfak iyi çalışır, ne yapacağımızı iyi biliriz. Gelecek projeksiyonlarımızı iyi yaparız." diyen Atalay, demokratikleşme paketine 4 ay çalıştıklarını söyledi. Konjöktürel siyaset yapmadıklarını, buna emin olunmasını isteyen Atalay, kazanımların da bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

MİT konusunda ise iyi bir çalışan kurum olduğunu dile getiren Atalay, Emniyet ile çatışma konusunda da devletin bütün kurumlarıyla en iyi koordine olduğu bir dönemin yaşandığına dikkat çekti. Her kurumun herşeyi bildiğini ve hiçbir kurumun ben birşey bilmiyorum diyemeyeceğini belirten Atalay, tüm bilgilerin herşeyiyle de açık tartışıldığını anlattı.

Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Başbakanlık ve bağlı bulunan kurumların 2014 bütçeleri kabul edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.