Atalay: Dershaneler Konusunda Hükümetin Kararlılığını Biliyorum

Atalay: Dershaneler Konusunda Hükümetin Kararlılığını Biliyorum

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümetin dershaneler konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümetin dershaneler konusunda kararlı olduğunu söyledi. Atalay, “Ayrıntıyı bilmiyorum. Hükümetin o konudaki tabi kararlılığını biliyorum politika olarak. Şuanda hazırlanan taslak bakanlar kuruluna gelmiş değil. Onun için o ayrıntı ile ilgili bir şey söyleyemiyorum.” dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, tayfun felaketinin yaşandığı Filipinler’e yaptığı ziyaret dönüşü, KKTC'ye hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.
Diyanet İşleri Bakanlığı aracılığı ile yarın cuma hutbesinde Filipinlere yardım konusunun işleyeceğini belirten Atalay, “Biz de tekrar değerlendirip hükümet olarak da Başbakan’ın genelgesi ile bir yardım çağrısı da yapabiliriz. Büyük bir felaket. Türkiye olarak nerede bir felaket varsa hareket etmeye çalışıyoruz. Büyük bir organizasyon dağınıklığı var. Özellikle ABD’nin çağrısından sonra İngiltere ve Filipinlere yakın ülkelerin yardım çabası söz konudur. Yakın bölge ülkelerinin yardımları daha ağırlıklı.” dedi.

"İLKBAHAR'DA KIBRIS'TA REFERANDUM GÜNDEME GELEBİLİR"

Filipinlere yaptığı ziyaretin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gideceği bilgisini veren Atalay, “Kıbrıs ile ilgili bizim iki boyutta çalışmamız var. Garantör ülke olarak müzakere süreci. Başından beri Türkiye olarak orada hakkaniyete dayalı bir çözüm istiyoruz. Müzakerelerin olumlu bitmesi ve iki taraflı bir devlet olsun. Bu konudaki kararlılığımız sürüyor. Politika olarak yine düşüncemiz bu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de politikası bu. Şu günlerde yeniden bir hareketlenme var. Bu iyi gidiyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri daha aktif. Başbakanımız kendisi ile G-20 toplantısında kendisi ile uzun bir görüşme yaptı. Ondan sonra BM şuanda daha aktif. Türkiye ve Yunanistan bu süreçte daha aktif rol alıyor. Dışişleri Bakanımız Yunanistan Dışişleri Bakanı ile bir iki defa görüştü. Yanı sadece adaya bırakılmasın, sadece adadaki Türk ve Rum kesimi değil, Türkiye ve Yunanistan burada daha aktif olsun sonuca ulaşalım. Bu hızlanmayı çok olumlu görüyorum. Eğer bu görüşmeler bu hızda giderse 2014’ün ilkbaharın da bir referandum bile gündeme gelebilir. Ayrıntılarla ilgili çalışması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

DERSHANELER SORUSUNA KISA CEVAP

Bir gazetecinin bugün medyaya yansıyan dershanelerin kapatılacağı ile ilgili sorusuna ise Atalay kısaca, “Ayrıntıyı bilmiyorum. Hükümetin o konudaki tabi kararlılığını biliyorum politika olarak. Şuanda hazırlanan taslak bakanlar kuruluna gelmiş değil. Onun için o ayrıntı ile ilgili bir şey söyleyemiyorum” karşılığını verdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.