'Aşura Günü Resmi Tatil İlan Edilmeli

'Aşura Günü Resmi Tatil İlan Edilmeli

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, aşura gününün resmi tatil ilan edilmesini istedi. Başkan, milyonların Aşura matemine katılması için bu çağrıda bulunduğunu söyledi. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; bu konuda hükümet tarafından...

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, aşura gününün resmi tatil ilan edilmesini istedi. Başkan, milyonların Aşura matemine katılması için bu çağrıda bulunduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; bu konuda hükümet tarafından gerekli çalışmaların yapılmasını beklediklerini belirtti. Bu çalışmanın aşura mateminde bir araya gelen insanların ortak noktada buluşmalarını sağlayacağını ve ayrışmanın önüne geçeceğini aktaran Başkan, "Bir olursak iri olursak diri olursak ve hakkın yanında olursak bütün dünya karşımızda olsa bile gücümüzden bir şey kaybetmeyiz."dedi.

Başkan Karaçanta; "Müslüman Türk milleti Anadolu'yu vatanlaştırırken sergilediği ileri görüşlülük, Çanakkale'de, İstiklal Savaşında ortaya koyduğu mukavemet, Cumhuriyetimizi kurarken sergilediği kararlılık aynı zamanda Kerbela kahramanlığının bir iz düşümüdür."ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.