"Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını" İzleyicilerden Tam Not Aldı

"Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını" İzleyicilerden Tam Not Aldı

Efeler Belediyesi’nin tiyatro etkinlikleri kapsamında Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenen "Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını" adlı tiyatro oyunu tiyatr...

Efeler Belediyesi’nin tiyatro etkinlikleri kapsamında Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenen "Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını" adlı tiyatro oyunu tiyatro severlerden büyük beğeni topladı.

Yönetmenliğini Arkın Selek’in yaptığı; Eski İstanbul Aksaray’da bir mahallede yaşayan Firuz Beyin çok sevdiği Artin’e mahallelerine yeni taşınan eski saraylı Mahitap Hatun’u yakıştırması, bu çifte birbirlerine aşklarını ilan ettirmesinin konu edildiği, şarkı ve danslarla birlikte tulumbacılar, kadınlar, gençler ve çocukların da anlatıldığı, meşhur Aksaray yangınının da yer aldığı ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ oyunu Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Sahnesi’nde sahnelendi.

EFELER BELEDİYESİ KURSİYERLERİ OYNADI

Efeler Belediyesi’nin Efeler Çok Amaçlı Salonu’nda Arkın Selek tarafından yaklaşık 6 ay tiyatro eğitimi alan kursiyerlerin oynadığı tiyatro oyununda izleyiciler eğlenceli dakikalar yaşarken oyun sanatseverlerden tam not aldı.

“TİYATRO, HAYATTAN ALINMIŞ BİR KESİTTİR”

Tiyatronun insanlık tarihi ile özdeş, insanlık tarihi ile var olan bir sanat dalı olduğunu belirten, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Tiyatro hüzünlendiren, yerine göre güldüren, düşündüren, düşündürürken de eğiten yaşamımızın içerisinden bize sahnede kesitler sunan bir sanat dalıdır. Çünkü tiyatro, hayattan alınmış bir kesittir. Yaşamın canlı bir parçasıdır. Bunun önemini, değerini hep birlikte bilmemizin bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Efeler Belediyesi olarak ‘Tiyatro Günleri’ düzenliyor, her alanda olduğu gibi, kültür ve sanat alanında da çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.