"Askeri ücret işçilerde hayal kırıklığına uğrattı"

"Askeri ücret işçilerde hayal kırıklığına uğrattı"

Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Kökat: ''Türkiye genelindeki yaklaşık 5 milyon çalışanın dört gözle beklediği asgari ücrete verilen artış, işçiler arasında hayal kırıklığına neden oldu''

Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necati Kökat, Türkiye genelindeki yaklaşık 5 milyon çalışanın dört gözle beklediği asgari ücrete verilen artışın, işçiler arasında hayal kırıklığına neden olduğunu savundu.

Kökat, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin dahi açlık sınırını 926 lira olarak açıkladığını belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 16 yaşını doldurmuş işçilerin bir aylık asgari ücretini 01 Ocak-30 Haziran 2012 tarihleri arasında brüt 886,50 (yüzde 5,91 oranında) ve net 701,13 lira, 01 Temmuz-31 Aralık 2012 tarihleri arasında ise brüt 940,50 lira (yüzde 6,09 oranında), net 739,79 lira olarak belirlediğini anımsatan Kökat, şunları kaydetti:

''Asgari ücreti, Türk-İş camiası olarak biz, açlık sınırının üzerinde olması için 971 lira olarak istemiştik. Fakat yine komik rakamlarla artış yapıldı. Ne yazık ki yine geldiğimiz noktada çok da tatmin edici bir düzenleme olmadı. Sonuçta işçinin eline yaklaşık 50 lira gibi bir ücret fazla gelecek. Bu konu aylardır konuşuluyordu, 'dağ fare doğurdu' diyebiliriz. TÜİK verilerindeki açlık sınırının 926 lira olarak belirlenmesi konusuna bakıldığında devletin kendi içerisinde tezada düştüğü görülmektedir. Türkiye genelindeki yaklaşık 5 milyon çalışanın dört gözle beklediği asgari ücrete verilen artış, işçiler arasında hayal kırıklığına neden oldu.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.