‘Asgari ücretliye ara zam şart’

‘Asgari ücretliye ara zam şart’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yeni enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'e göre Mayıs’ta aylık enflasyon yüzde 3,37, yıllık enflasyon yüzde 75,45 oldu. ENAG’ın yayınladığı verilere göre ise Mayıs ayında aylık enflasyon yüzde 5,66, yıllık enflasyon da yü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yeni enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'e göre Mayıs’ta aylık enflasyon yüzde 3,37, yıllık enflasyon yüzde 75,45 oldu. ENAG’ın yayınladığı verilere göre ise Mayıs ayında aylık enflasyon yüzde 5,66, yıllık enflasyon da yüzde 120,66 olarak belirlendi.

Ekonomist Şevket Tezel, Haziran’dan itibaren sadece enflasyon artış hızının düşebileceğini, asgari ücretin alım gücünün ise erimeye devam edeceğini belirtti. Tezel, “Artan enflasyona karşı asgari ücret özellikle de büyük şehirlerde çok sönük kalıyor. O yüzden çalışanların sosyoekonomik durumlarını toparlayıp, iş motivasyonlarını iyileştirebilmeleri için açlık sınırı altında olsa bile bir asgari ücret zammı şart” diye konuştu.

Tezel, Haziran’dan itibaren sadece enflasyon artış hızının düşebileceğini, asgari ücretin ise alım gücünün erimeye devam edeceğini belirtti.

ARTAN ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİ

Ekonomist Şevket Tezel, “Artan enflasyona karşı asgari ücret özellikle de büyük şehirlerde çok sönük kalıyor. O yüzden çalışanların sosyoekonomik durumlarını toparlayıp, iş motivasyonlarını iyileştirebilmeleri için açlık sınırı altında olsa bile bir asgari ücret zammı şart. Türkiye’de ekonomik tedbirler hayatın olağan akışına aykırı uygulandığı için birçok anomaliyle karşı karşıya kalıyoruz. Mesela asgari ücret arıyor, bütün ürünlerin fiyatı da artıyor ve enflasyon yükseliyor. Sonra yeniden yüksek enflasyon üstünden asgari ücret tartışması yapılıyor. Burada da marketler, pazarcılar, ev sahipleri suçlanıyor” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum