Asgari ücretin temmuz ayında kaç para olacağı açıklandı!

Asgari ücretin temmuz ayında kaç para olacağı açıklandı!

Asgari ücrete gelecek zammı işçiler merak ederken temmuz ayı için net açıklama geldi.

Asgari ücretlinin alım gücü dibi gördü. Durmayan enflasyon sonucunda her ürüne zam geldi. Bu zamlarla birlikte vatandaş alışveriş yaparken zorlanmaya başladı. Normalde yılda 1 kez yapılan asgari ücret zammı 6 ayda 1 yapılmaya başladı. Durum böyle olunca asgari ücretli temmuzda maaşının ne kadar olacağını merak ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete temmuz ayında yapılacak zamla ilgili, “Cumhuriyet tarihinin en yüksek artışı olacak" diye konuştu.

80474.jpg

Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammına da değinen Bakan Bilgin yeni asgari ücretin 500 dolar seviyelerinde olacağını belirtti.

"ASGARİ ÜCRET AŞAĞI YUKARI 500 DOLAR OLACAK"

Asgari ücretin sadece en düşük ücreti belirlemediğini, asgari ücretin yukarı çıkmasıyla birlikte bütün ücretlerin yukarı doğru çıktığını belirten Bakan Bilgin,”Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır. “ diye konuştu.

500 DOLAR KAÇ TL YAPIYOR?

Bakan Bilgin’in söylediğine göre Temmuz ayında asgari ücret 500 dolar olursa bugünün şartlarında asgari ücretin 9.753 TL olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum