Asgari ücret zammında kritik gelişme! En yakın rakam bu

Asgari ücret zammında kritik gelişme! En yakın rakam bu

Türkiye'de iki kişiden birisi asgari ücretle çalışıyor. Maaş zammına ilişkin kritik gelişme yaşandı. En yakım zam oranı paylaşıldı.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili tartışmalar hız kazanıyor. Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri karşısında, asgari ücretin artış miktarı büyük bir önem taşıyor.

Uzmanlar, asgari ücret zammının belirlenmesinde ana kriterlerin enflasyon oranı ve refah payı olduğuna dikkat çekiyorlar.

Uzmanlar tarafından şu anda enflasyon oranının yüzde 65 civarında seyrettiğine vurgu yapılırken, özellikle yılın ilk altı ayında açıklanan yüzde 23.64'lük enflasyon oranı, refah payı beklentilerini oluşturmuş durumda. Beklentilere göre, refah payı yüzde 5 ile 15 arasında bir artış öngörülüyor.

Milyonlarca çalışan, asgari ücret zammının ne düzeyde olacağını merak ederken, öne çıkan en güçlü ihtimal 17 bin TL'nin üzerinde bir rakam olarak gözüküyor. Ancak, TV 100'e konuşan bir uzman isim, yüzde 50'lik bir zam oranıyla asgari ücretin yeni yılda 17 bin 100 TL seviyesine yükselebileceğini belirtiyor.

Yıl sonuna kadar belirlenecek resmi verilerin, asgari ücretin net artış miktarını belirlemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum