Asgari ücret zam  tahmini yüzde 45

Asgari ücret zam tahmini yüzde 45

Ocakta asgari ücret ne kadar olacak 2025? Asgari ücret zammında tahmini oranlar açıklandı

Asgari ücretliler için kritik bir dönem! Yılda iki kez yapılan asgari ücret zammı artık tarih oldu. Asgari ücret artışları bundan böyle yılda bir kez gerçekleştirilecek. Dolayısıyla gözler 3.5 ay kalan yeni asgari ücret zam senaryolarına çevrildi. İşte asgari ücrette zam oranları...

Ocakta asgari ücret ne kadar olacak 2025? Asgari ücret zammında tahmini oranlar açıklandı

1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında geçerli olacak asgari ücret tutarı 17.002,12 TL olarak belirlendi. Ekonomi yönetimi, kısa süre önce Türkiye'nin 3 yıllık yol haritası olan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, 2024 yıl sonu enflasyon hedefini açıkladı. OVP'ye göre, 2024 sonunda enflasyonun yüzde 41,5 seviyesine gerilemesi öngörülüyor. Bu hedef, asgari ücret planlamasında önemli olarak değerlendiriliyor.

2024, YENİ ZAMMA REFAH PAYI EKLENECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki açıklamalarında defalarca, çalışanların enflasyon karşısında ezilmelerine izin vermeyeceklerini vurgulamıştı. Bu söylemi, hükümetin ekonomik politikalarındaki önceliklerden biri olarak öne çıkıyor.

Ekonomistler yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 41,5 civarında belirlenmesi nedeniyle, asgari ücretin bu rakamların altına düşmeyeceğini öngörüyor.

Enflasyonun üzerinde refah payı olarak eklenti yapılması da bekleniyor.

Bu veriler doğrultusunda, asgari ücrete yüzde 45 ile yüzde 50 oranında bir zam yapılacağı tahmin edilirken, asgari ücretin 24 bin 500 TL ile 25 bin TL arasında bir seviyeye ulaşması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenir. Bu komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşur ve genellikle yılda bir kez toplanır.

HABER MERKEZİ


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.