Asgari ücret için konuşulan bu rakamı ilk kez duyacaksınız!

Asgari ücret için konuşulan bu rakamı ilk kez duyacaksınız!

Türkiye'de asgari ücret ile evini geçindirmeye çalışan milyonlarca insan var. Asgari ücretliler maaşlarına yapılacak zammın ardından ortaya çıkacak bu rakamı ilk kez duyacak.

Ekonomik koşulların gün geçtikçe daha da zorlaştığı ülkemizde asgari ücret ile geçinmeye çalışan milyonlarca insan var. Durum o kadar vahim ki Türkiye'de asgari ücret ile çalışma oranı birçok ülkeden daha yüksek. Asgari ücretliler zammın ardından maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyordu. Zamlı asgari ücret için konuşulan bu miktarı ilk kez duyacaksınız.

hesap-kitap-asgari.jpg

ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞANLAR GEÇİNEMİYOR

Net asgari ücret temmuz ayındaki zamla 8 bin 506 TL'den 11 bin 402 TL'ye çıkmıştı. Ancak bu zam miktarı, asgari ücretli çalışanların geçimini sürdürmeleri için yetersiz kaldı. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları sonrasında memurların yüzde 45 civarında bir zam alacakları konuşulmuştu. Memur zammında enflasyon oranının etkisi büyük olmuştu, çünkü memurlar için yüzde 10'luk bir enflasyon farkı oluşmuştu. Hükümetin memur zammı teklifi yüzde 15 + yüzde 10 şeklinde kabul edilmişti, böylece memurların Ocak ayındaki zam oranı yüzde 15 olarak netleşti.

asgari-maaslilar.jpg

ZAM ORANI YÜZDE 40 OLARAK TAHMİN EDİLİYOR

Asgari ücretli işçiler için de benzer bir zam beklentisi söz konusu. Ankara'da konuşulan detaylara göre, asgari ücretlilerin maaşları memur maaşlarına paralel olarak artırılabilir. Asgari ücretin enflasyonla doğru orantılı olarak artırılması bekleniyor, bu da zam oranının yüzde 40'a çıkabileceği anlamına geliyor.

ASGARİ ÜCRET 16 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Enflasyon rakamları, asgari ücretli çalışanların maaşının şimdiden 13 bin 618 liraya çıkabileceğini gösteriyor. Yapılacak yüzde 40'lık artışla bir sonraki asgari ücret 15 bin 962 liraya yükselirken, refah payının da eklenmesiyle yüzde 45 zamla asgari ücret 16 bin liranın üzerine çıkabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum