Asgari ücret 20 bin liraya yaklaşacak! İşte konuşulan net rakam

Asgari ücret 20 bin liraya yaklaşacak! İşte konuşulan net rakam

Türkiye'de asgari ücret zammına ilişkin dikkat çeken bir detay verildi. Yeni zamla birlikte asgari ücretin 20 bin liraya yaklaşacağı belirtildi. İşte konuşulan net rakam...

Türkiye'de asgari ücret ile çalışanların sayısında artış devam ediyor. Ülke genelinde bu düşük ücretle geçimini sağlamaya çalışan milyonlarca insan var. Asgari ücretten biraz fazl maaş alanların kaderi de asgari ücrete gelecek zamlara bağlı. Bu yüzden ülkenin yüzde 807i asgari ücret zammını takip ediyor. Son olarak asgari ücret yapılan zamla birlikte 11 bin 402 liraya yükseltildi.

asgari-maas.jpg

2023 yılı Aralık ayının ilk günlerinde işçi, işveren ve kamu kesiminden temsilcilerin katılımıyla oluşturulan Asgari Ücret Tespit Komitesi toplanacak. Bu toplantılar sonucunda 2024 yılı için asgari ücret belirlenecek ve Aralık ayının sonunda kamuoyuna duyurulacak.

ENFLASYON BEKLENTİLERİNE GÖRE ZAM İDDİASI

2024 yılı asgari ücretinin belirlenmesinde dikkate alınacak faktörlerden biri, enflasyon beklentileri olacak. Orta Vadeli Plan'a göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak açıklandı. Bu enflasyon beklentisi, asgari ücret zammının büyüklüğünü etkileyecek önemli bir unsurdur. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir programda yaptığı açıklamada, artık maaş zamlarının enflasyon beklentilerine göre yapılacağını belirtti. Bu yaklaşımın, memurlar, işçiler ve emeklilerin enflasyona yenik düşmemesini sağlayacağı ifade edildi.

asgari-ucret.jpg

ASGARİ ÜCRET 20 BİN LİRAYA YAKLAŞIR MI?

2023 yılına bakıldığında, açıklanan enflasyon rakamları dikkate alındığında ocak ayına göre net asgari ücretin 2.895 TL artarak 8.506 TL'den 11.402 TL'ye yükseldiği görüldü. Bazı kaynaklar asgari ücretin 20 bin liraya yaklaşacağını iddia etse de memur maaş zammı seviyesinde bir artış gerçekleşmesi durumunda asgari ücretin en fazla 17.041 TL'ye kadar yükselebileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum