Asansör Kurbanı Sarıtaş'ın Cenazesi Cemevine Getirildi

Asansör Kurbanı Sarıtaş'ın Cenazesi Cemevine Getirildi

Mecidiyeköy’de yapımı devam eden bir inşaatta asansörün yere çakılması sonucu hayatını kaybeden İsmail Sarıtaş'ın cenazesi Sarıgazi Cemevi'ne getirildi. Sarıtaş'ın yarın toprağa verileceği öğrenildi.Sarıtaş'ın cenazesi yakınları...

Mecidiyeköy’de yapımı devam eden bir inşaatta asansörün yere çakılması sonucu hayatını kaybeden İsmail Sarıtaş'ın cenazesi Sarıgazi Cemevi'ne getirildi. Sarıtaş'ın yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Sarıtaş'ın cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cenaze Nakil Aracı ile Sancaktepe İnönü Mahallesi'ndeki Sarıgazi Cemevi'ne getirildi. Cenazenin araçtan alınarak cemevinin gasilhanesine taşınması sırasında ise yakınları gözyaşlarına boğuldu. Çevresinde çok sevilen ve neşeli bir insan olduğu söylenen Sarıtaş'tan geriye ise hayatını kaybettiği işyerinde çay molası sırasında arkadaşları ile şakalaşırken çekilen video görüntüleri kaldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıtaş'ın kardeşi Haydar Sarıtaş, yetkililerden şu ana kadar kendilerine bilgi veren olmadığını olayın sadece bir iş kazası olduğu bilgisini aldıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Asansöre anladığım kadarıyla aşırı yük koymuşlar.”

Sarıtaş'ın aynı inşaatta çalışan mesai arkadaşı Hüseyin Yıldız da kendisinin yük taşıma mesaisine kalmadığı için hayatta kaldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Ben yaklaşık 8 aydan bu yana aynı inşaatta çalışıyorum. İsmail ise işe başlayalı iki ay oldu. 15 gün önce çay molasında onun ölçümde kullandığı metresini alarak şaka yapmıştık. Bu sırada onunla şakalaşırken de video ile görüntüledik. Kendisi çok komik bir arkadaşımızdı, elimizde böyle bir hatırası kaldı. Kendisi mükemmel bir insandı.”

Kazanın meydana geldiği asansörün firmasının kesinlikle dava edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldız, “Burada ölen ben de olabilirdim, bir başka arkadaşımız da olabilirdi. Hiçbir tedbir alınmadan o asansöre biniliyor, biz de biniyoruz. 32. katta çalışıyorsak bunu mecbur asansör kullanarak yapıyoruz, dolayısıyla İsmailin yerinde ben de orada olabilirdim. Dün akşam benim vardiyam bitince ben çıktım. İsmail ve diğerleri yük taşımak için mesaiye kaldılar. Çünkü gündüzleri yük taşınmıyor, malzeme akşamdan çıkartılıyor ertesi günü de kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Yıldız, işçilerin ölümüne neden olan asansörün 15 gün önce de zemin kattan bodrum katına çakıldığını ancak mesafenin kısa olması nedeniyle asansörde bulauna 6 işçinin yara almadan kurtulduğunu belirtti. Yıldız, asansörün sık aralıklarla arızalandığını ve tamiratının düzgün yapılmadığını ileri sürdü.

Evli ve bir çocuğu olduğu öğrenilen Sarıtaş'ın cenazesinin şehir dışından gelecek yakınlarının cenaze törenine katılabilmesi için yarın öğle namazının ardından Sarıgazi Cemevi'nden kaldırılacağı öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.