Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Düzenledi

Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Düzenledi

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇH) Hopa Yerleşkesi'nde, Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi düzenlendi. Akademik seviyede yoğun katılımın olduğu, 15-17 Ekim 2014 arasında devam eden kongrede, gerek ulusal gerekse uluslararası çeşitli üniversitelerden...

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇH) Hopa Yerleşkesi'nde, Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi düzenlendi. Akademik seviyede yoğun katılımın olduğu, 15-17 Ekim 2014 arasında devam eden kongrede, gerek ulusal gerekse uluslararası çeşitli üniversitelerden birçok akademisyen bildiri sundu.

Kongrenin ilk günü açılış töreninden sonra konferans salonunda, ABD Kaliforniya Devlet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Michael Perelman, Bilkent Üniversitesi'nden Prof.Dr. Erinç Yelken ve Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Yıldırım tarafından konuşmalar yapıldı. Kriz, Para: Kurumlar ve Politikalar, İktisat Politikası 1, Küreselleşme, Demokrasi ve İnsan Hakları, İşletmelerde Maliyet, Ekoturizm, Anayasa Bağlamında Hukuk, Politika ve Yurttaşlık, Tarım 1, Neoliberalizm, Bölgesel İktisat, Eğitim 1, Pazarlama 1, Milliyetçilik ve Öteki, Yerel Yönetimler, Çevre Politikası, Sınıf Edebiyatı, Kimlik: Aidiyet, Dışlanma ve Çok Kültürlülük, Dış Ticaret, Performans, Yönetim 1 başlıklı konuları içeren 21 oturum yapıldı.

İkinci gün London King College'den Prof. Dr. Alex Callinicos, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Boğaziçi Üniversitesi'nden Ayşe Buğra tarafından bilimsel konuşmalar ve sunumlarla başladı. Küresel Ekonomik Politik, Çevre ve Ekoloji: Yaklaşımlar, Karadeniz’den Sınıf Profilleri, Devlet-Sermaye ve Küresel-Yerel Arasında İnşaat Sektörü, Emek, Pazarlama 2, Kamu Yönetimi, Toplumsal Muhalefet, Kalkınma 1, Sosyal Bilimlerde Metodoloji Tartışmaları, Turizm, Din, Kültür ve Siyaset, Toplumsal Cinsiyet: Emek ve Piyasa, İktisat Teorileri, Göç ve Sınır, Globalleşme, Kentleşme 1, Hitit, Gözetim başlıklı konuları içeren 19 oturum yapıldı.

Kongrenin üçüncü günü oturumlar, Evrensel Gazetesi yazarı Prof. Dr. İzettin Önder tarafından bilimsel bir konuşmayla başlatıldı. İktisat Politikası, Toplumsal Cinsiyet: Kurumdan Kaynağa, Kalkınma 2, Para Politikası, Kadın ve Gündelik Yaşam: Aile, Kent ve Üniversite, Tarım 2, Örgütsel Yönetim, Yönetim 2, Devlet, Eğitim 2, Gezi, Çevre ve Ekoloji: Pratikler, İktisadın Sosyolojisi, Yeni Toplumsal Hareketler, Toplumsal Bilinç ve Sinema, Emeğin Dolayımı ve Emeğin Kontrolünün Toplumsal Dinamikleri, Sosyal Politika, İş Güvenliği ve İstihdam, Finans, Siyaset ve Toplum, Uluslararası İlişkiler, Sosyal Politika, Sol ve Siyaset, Medya ve İletişim, Kentleşme 2 başlıklı konuları içeren 24 oturum yapıldı.

Toplam 64 oturumun yapıldığı kongrede 60 profesör, 44 doçent, 76 yardımcı doçent, 62 araştırma görevlisi ve 12 okutman olmak üzere 254 akademisyen, çalışmalara aktif olarak katılarak bildiri sundu. Kongreyi Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, öğretim görevlileri ve öğrenciler de takip etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.