Artık nakil için Antalya’ya gidilmeyecek
Yayınlanma:
Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde kurulan Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi ile hastaların organ nakilleri için başka illere gitmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
SÜ Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şakir Tavlı yaptığı açıklamada, 2002 yılında kurulan Böbrek Nakli Ünitesinin kapatıldığını, yerine Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kurulduğunu belirterek, bu merkezin Konya'da organ nakli sorununa kesim çözüm sağlayacağını söyledi. SÜ Böbrek Nakli Ünitesi'nde 8 yıldır böbrek nakli yaptıklarını ifade eden Tavlı, merkezin kurulması ile birlikte böbrek naklinin yanında karaciğer, kornea, kemik iliği nakillerinin de yapılabileceğini ve Konya'da organ nakli sayısını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti. Tavlı, ''Bu konuda çalışma grupları, danışma kurulları oluşturulacak. Bundan sonra hem böbrek nakillerinin sayısında artış bekliyoruz hem de en kısa sürede karaciğer nakillerine başlamak istiyoruz'' diye konuştu.
Donanımlı bir ekip oluşturacaklarını, Konya'daki diğer hastanelerle de koordineli çalışacaklarını belirten Prof. Dr. Şakir Tavlı, “Konya'da yaklaşık 3-4 bin kişi böbrek nakli bekliyor. Bu konuda canlı vericisi olan ve kadavra bekleyen hastaların Antalya'ya gittiğini de biliyoruz. Bu merkez, bu konuya çözüm getirecektir.'' Tavlı, yapılması planlanan nakillerle ilgili de 7-8 kişilik çalışma grupları saptanacağını, toplamda 25-30 kişilik bir ekip oluşturmayı planladıklarını ifade etti. Tavlı, ''İlk hedefimiz böbrek nakli sayısını arttırmak. Şimdi ayda 1 civarında olan nakli ayda 10-15'e çıkarmalıyız'' dedi.
Resmi İlanlar
Sağlık
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.