'Artan Cami Saldırıları Ciddi Bir Toplumsal Sorunun Belirtisi'

'Artan Cami Saldırıları Ciddi Bir Toplumsal Sorunun Belirtisi'

Almanya’da son iki ayda dokuzu bulan cami saldırılarının sonuncusu önceki gün Bad Salzuflen kentindeki Vahdet Camii’ne karşı gerçekleştirildi.IGMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu cami saldırılarının artmasının ciddi bir toplumsal sorunun...

Almanya’da son iki ayda dokuzu bulan cami saldırılarının sonuncusu önceki gün Bad Salzuflen kentindeki Vahdet Camii’ne karşı gerçekleştirildi.

IGMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu cami saldırılarının artmasının ciddi bir toplumsal sorunun belirtisi olduğunu kaydetti. Yeşiller Partisi KRV Milletvekili Arif Ünal ise cemaatlerin IŞİD benzeri gruplarla ilgilerinin olmadığını Alman halkına kabul ettirmek zorunda olduğunu söyledi. Ünal, cami saldırılarının bir nedeninin de IŞİD saldırıları olduğunu kaydetti.

Almanya’da son iki ay içinde dokuza yükselen cami saldırılarının sonuncusu 11 Ekim’de Bad Salzuflen’deki Vahdet Camii’ne karşı gerçekleştirildi. Caminin bulunduğu binanın giriş kapısının gece 03:00 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildiği öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin yangına vaktinde müdahalesi sadece camii değil, binada oturan ve yoğun dumandan etkilenen iki ailenin dokuz ferdini de son anda kurtarmış oldu. Konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan IGMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, “Artan cami yangınları ciddi bir toplumsal sorunun belirtisidir.” ifadesini kullandı.

CAMİ SALDIRILARIYLA GÜÇLÜ BİR MÜCADELEYE İHTİYAÇ VAR

Yeneroğlu, özellikle son 2 ay içerisinde Almanya genelinde artan cami yangınlarının bu saldırılarla güçlü bir mücadele ihtiyacını yeniden ortaya koyduğunu dile getirdi.

Yeneroğlu şöyle ifadeyi kullandı: “Almanya’da son iki ayda kamuoyuna yansıdığı kadarıyla dokuz camiye, içinde Kur’anların yakılması, hayvan dışkılarının bırakılması ve tahrip gibi eylemlerin de bulunduğu saldırılar düzenlendi. Art arda gerçekleştirilen ve önceki senelere göre büyük oranda artış gösteren cami saldırıları, siyasi ve hukuki alanda hâlâ etkin önlemler alınmadığını ortaya koymaktadır. İbadet yerlerine yönelik saldırılar, toplum için de yüksek derecede tehlike arz eden hoşgörüsüzlüğün tezahürüdür. Ciddi bir toplumsal sorunun belirtisi olan bu saldırılar hakkında, İslam karşıtı suçlar resmî olarak kayıt altına alınmadığı için sağlıklı analizler bile yapılamamaktadır. Çağrımızı tekrarlıyoruz.“

YAHUDİLERE OLDUĞU GİBİ SALDIRILARIN İBADETHANELERE YÖNELMESİ ENDİŞE VERİCİ

Artan cami saldırılarını değerlendiren Yeşiller Partisi KRV Milletvekili Arif Ünal ise, saldırıları Hitler dönemiyle karşılaştırmanın ağır olacağını, ancak o dönemde Yahudi cemaatine yönelik saldırıların benzer şekilde şimdi dini cemaatlere, Müslüman ibadethanelere yönelmesinin önemli bir nokta olduğunu söyledi. Saldırıların artış nedenlerini hatırlatan Ünal, "Bunun artmasının bir nedeni de, IŞİD’in yapmış olduğu şeyleri tüm Müslümanlara mal ederek Müslümanlara öfke duyulması." dedi.

MÜSLÜMANLAR IŞİD’E AKTİF MESAFE KOYMALI, POLİTİKACILAR CAMİLERE SAHİP ÇIKMALI

Yapılması gerekenleri sıralayan Ünal şöyle konuştu: "Buradaki Müslüman cemaatler, çok aktif şekilde IŞİD gibi İslam’la ilgisi olmayan kriminal gruplarla hiçbir ilgilerinin olmadığını, bu ülkenin bir parçası olduklarını topluma kabul ettirmek zorundalar. Görevleri, sadece cami saldırısı olunca açıklama yapmak değil. Bakın kilise cemaatleri toplumsal olaylar karşısında da tavır koyuyorlar. Sosyal odaklı hareketlere de aktif katılarak o güveni kazanabilirler. Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı da cami saldırılarının demokrasiye saldırı olduğu ve tüm toplumun buna karşı çıkması gerektiği konusunda mesajlar vermeli. Camilerin Almanya’ya ait olduğunu vurgulamalılar." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.