Arsa ve işyeri için başvurular sürüyor

Arsa ve işyeri için başvurular sürüyor

Kerem Nükte Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Aksay “İlk Evim İlk İşyerim Projesi” ile ilgili bilgiler verdi. Aksay, Proje kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin işyeri için başvuruların başladığını hatırlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un 10 Ekim’de başvuruya açılan 'İlk Evim İlk İşyerim' projesine ilişkin açıklamada bulunduğunu dile getiren Hasan Aksay, “İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamlı bir proje. 1 milyon arsa 10 bin iş yeri için başvurular alınıyor. Kendi işini kurmak, arsaya kendi evini yapmak isteyenler 7 Kasım’a kadar başvurabilir” dedi.

Aksay, şu bilgileri verdi: “TOKİ'nin internet sitesinde arsa başvuruları için şartlar şu şekilde sıralandı: T.C. Vatandaşı olmak. 18 yaşını doldurmuş olmak. O belediyenin sınırları içerisinde ikamet etmek. Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek. Aylık gelir durumu 16 bin TL'nin altında olması. Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır. 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak. Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması gerekir” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.