Aromakoloji ve Aromaterapi

Aromakoloji ve Aromaterapi

Aromakoloji ve Aromaterapi

web sitesi, kokuların, insan duygu ve davranışları üzerindeki etkilerini belirlemek üzere geliştirilmiş, psikoloji ve koku teknolojisi arasındaki ilişkiyi araştıran Aromakoloji bilimini ve kadim bir sağlık uygulaması olan Aromaterapi’yi Türkiye’ye tanıtılması amacı ile kurulmuştur.

Her ne kadar Aromaterapi ile aromakoloji iç içe geçmiş gibi olsa da temelde bir takım teknik farklılıklar bulunmaktadır, Aromakoloji kokuların insan bedenindeki etki mekanizmalarını, kokunun menşeine bakmaksızın ( aroma molekülü,uçucu yağ , bitkinin saf hali veya ekstresi olabilir ) insanlar üzerindeki etkilerini  incelerken, Aromaterapi bir terapi yöntemi olup sadece bitkilerin  yaprak, çiçek, kabuk gibi çeşitli bölgelerinden elde edilen uçucu yağları  kullanarak sağlık uygulamalarını gerçekleştirir.

Web sitesimiz temelinde bu konuları işleyen Anasayfa, Hakkımızda,Danışmanlık,Rehber,Blog ve iletişim sayfalarından oluşmaktadır. Rehber’ bölümümüz mini bir kütüphane niteliğinde olup Aromaterapi’de kullanılan uçucu ve sabit yağlarla ilgili teknik ve detaylı bilgi verir. Bu bilgiler özellikle güzellik ve wellness uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmış olup, Aromaterapi’nin klinikte kullanımına çok az yer verilmiştir bunun iki sebebi vardır ;

1-) Uçuçu yağlar klinikte mutlaka Aromaterapi eğitimi almış bir sağlık profesyoneli tarafından kişiler titizlikle inceledikten sonra doğru dozlar ve uygulama metodları ile yapılırsa fayda sağlamasıdır.

2-) Uçucu ve sabit yağlar , güzellik uygulamalarında son derece popülerlik kazanmış olmasına rağmen internetteki bilgilerin oldukça kafa karıştırıcı ve çoğunlukla yanlış olmasından ötürü, ’yi merak eden kişilere doğru bilgilerin ulaştırılması amacı taşır.

Web sitesinin bu bölümünde verilen bilgiler Aromaterapist olarak kişisel deneyimlerimizin yanı sıra Uluslararası kabul görmüş güvenilir kaynaklardan titizlikle derlenerek hazırlanmıştır.

Blog bölümü çok geniş bir kullanım alanı olan uçucu yağlar, aroma molekülleri, kozmetik aktifler ve diğer sağlık ve güzelliği destekleyici uygulama, yaşam tarzları, egzersiz, terapiler gibi konularda bilgiler vermek, uzman görüşü bildirmek, çeşitli popüler uygulamaları eleştirmek veya desteklemek için tasarlanmış olan yaşayan bir bölümdür.

Danışmanlık bölümünde tamamen koku temeli üzerine kurulmuş , eğitim, laboratuvar ve koku terapisi olarak üç başlıktan oluşmaktadır. Yapılan birçok çalışma kokunun insan beyni üzerindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerini desteklemektedir.

Koku terapisi : Birebir yapılan bir uygulma metodu olup seanslar şeklinde kişilere özel uygulanmaktadır.

A-Lab : Kişiye veya kurumlara özel Aromakolojik ürün formülleri tasarlamak için oluşturulmuştur. Kozmetik alanında aromatikler çok geniş bir yer bulup olmazsa olmazlardandır. Güzel kokmayan bir kozmetik ürünü kimse kullanmak istemez ya da kullansa bile kişilerde bilinç altında negatif bir uyarı olup kendileri bilmeksizin kullanımı bırakabilirler. Aromakoloji temelli tasarlanan bir ürün ise sadece uygulandığı alanda nemlendirme koruma gibi etkilerle sınırlı kalmayıp ürünü mutluluk huzur gibi psikolojik alanlarda taşımayı hedeflemektedir. L’occitane, Shiseido gibi dünya devlerinin tamda yapmaya çalıştığı budur.

Eğitimler : Bireysel veya kurumsal eğitim şeklinde olup yeni özellikle güzellik ve Sağlık sektöründe çalışan profesyonellerin Aromaterapi’yi etkin ve doğru bir şekilde kullanabilmeleri için tasarlanmıştır.

Ayrıca kurumlara özel olarak rehberlik ve danışmanlıkta yapılabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.