Armutlu'daki Yangın Söndürüldü

Armutlu'daki Yangın Söndürüldü

Yalova'nın Armutlu ilçesinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 8 hektar alan zarar gördü.Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Cihan'a yaptığı açıklamada, Fıstıklı ile Hayriye mevkileri...

Yalova'nın Armutlu ilçesinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 8 hektar alan zarar gördü.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Cihan'a yaptığı açıklamada, Fıstıklı ile Hayriye mevkileri arasında çıkan yangına kısa sürede müdahale ederek söndürdüklerini belirtti. Coşkun, şunları söyledi: "Saat 13.00 sularında Armutlu, Hayriye ve Mecidiye'nin güney tarafından Fıstıklı köyü üzerinde orman yangını çıktı. Hemen 15 dakika içinde müdahale ettik. Burası gerçekten orman yangını açısından çok tehlikeli bir yer, özellikle de rüzgarın olması ile kısa sürede yayıldı. Orman Genel Müdürlüğümüze ait 4 helikopter ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir helikopterle havadan müdahale ettik. Ayrıca, 15 kadar Orman Bölge Müdürlüğümüze ait itfaiye araçları ve arazözlerle yerden müdahale ettik. Şu anda yangını kontrol altına almış durumdayız. Yaklaşık 5 hektar kadar çam ormanı zarar gördü." şeklinde konuştu.

Ekiplerin soğutma çalışmaları ve dozerlerle yangın çıkan alanın etrafını çevirme çalışmaları devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.