Arkadaşının Kimliğini Kullanarak Evlenen Sanığa 5 Yıl Hapis Cezası

Arkadaşının Kimliğini Kullanarak Evlenen Sanığa 5 Yıl Hapis Cezası

Adana'da 'arkadaşının nüfus cüzdanında sahtecilik yaparak' eczane teknisyeni H.T. (20) ile evlendiği iddiasıyla yargılanan 5 çocuk babası Ahmet Ç. (28) 5 yıl hapis cezasına mahkûm oldu. Tıbbi malzeme satan bir şirkette çalışan Ahmet Ç.,...

Adana'da 'arkadaşının nüfus cüzdanında sahtecilik yaparak' eczane teknisyeni H.T. (20) ile evlendiği iddiasıyla yargılanan 5 çocuk babası Ahmet Ç. (28) 5 yıl hapis cezasına mahkûm oldu.

Tıbbi malzeme satan bir şirkette çalışan Ahmet Ç., geçen yıl şeker ölçüm cihazı satmak için gittiği eczanede çalışan H.T. ile tanışıp, gönlünü kaptırdı. İddiaya göre, Ahmet Ç.,H.T.ye bekar olduğunu söyleyip, kendisini İsmail T. olarak tanıttı. Yaklaşık dört ay süren arkadaşlık sonrası Ahmet Ç. genç kız ile evlenmeye karar verdi. Bazı tanıdıklarının desteğiyle kızı ailesinden isteyen Ahmet Ç., arkadaşı İsmail T. nin nüfus cüzdanına fotoğrafını yapıştırıp H.T. ile 15 Ocak 2014'da düğün yaparak evlendi. Evlilikleri sonrası hamile kalan H.T. Ahmet Ç.nin evli ve 5 çocuk babası olduğunu öğrenince cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alınıp, tutuklanan ve geçtiğimiz hafta tahliye edilen Ahmet Ç., hakkında ‘Resmi belgede sahtecilik' suçundan 5 yıla kadar hapsi cezası istemiyle Adana 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Duruşmada H.T.nin kendisinin evli ve çocuk sahibi olduğunu bildiğini öne süren Ahmet Ç., "H.T. ile Facebook’ta tanıştık. İsmimi Ahmet olarak bildiğine dair gönderdiği mesajlar var. Evlenmek istiyorduk; fakat evli olduğum için ailesinin buna karşı çıkacağını belirtiyordu. Ortak karar ile arkadaşım İsmail T.nin kimliğini nikah işlemleri için kullandım. H.T. şikâyetten önce eşimden boşanıp, kendisiyle nikah kıymam için 30 bin TL teklif etmişti. Kabul etmeyince davacı oldu." diye konuştu.

Geçtiğimiz ay bir kız çocuğu dünyaya getiren H.T. ise gerçek İsmail T.nin temmuz ayında arayarak kendisi ile evli göründüğünü dile getirdiğini kaydetti. Sanık Ahmet'in evli ve çocuk sahibi olduğunu ilişkilerinin başından itibaren gizlediğini ifade eden H.T., sanığı İsmail T. olarak tanıdığını ve evlendikten sonra borcu olduğu gerekçesiyle devamlı para istediğini dile getirdi. Bu yüzden aralarında sorunların başladığını belirten H.T., sanığın hamileliğinin üçüncü ayından gerçek ismini itiraf ettiğini açıkladı. H.T., kendisini kandıran sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, sanık Ahmet. Ç.yi ‘sahte nüfus cüzdanı düzenleyerek’ H.T. evlendiği gerekçesiyle üst sınır olan 5 yıl hapis cezasına çarptı. Karar Yargıtay’da onanması halinde Ahmet. Ç. tekrar cezaevine gönderilecek. Sanığın üst sınırdan ceza aldığını belirten H.T.nin avukatı önümüzdeki günlerde ‘evliliğin iptali’ için dava açacaklarını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.