Arjantin’den Gelen Gurbetçi, Edirne Devlet Hastanesi’nde Tedavi Oldu

Arjantin’den Gelen Gurbetçi, Edirne Devlet Hastanesi’nde Tedavi Oldu

Arjantin’de yaşayan Murat Kalaycıoğlu’na tedavi için Edirne Devlet Hastanesi’ni tercih etti. Uzun yıllardır Arjantin’de yaşayan Kalaycıoğlu, acil haller dışında sağlık hizmetlerini ana vatanı Türkiye’den alıyor. Son olarak hemoroit...

Arjantin’de yaşayan Murat Kalaycıoğlu’na tedavi için Edirne Devlet Hastanesi’ni tercih etti.

Uzun yıllardır Arjantin’de yaşayan Kalaycıoğlu, acil haller dışında sağlık hizmetlerini ana vatanı Türkiye’den alıyor. Son olarak hemoroit rahatsızlığı tespit edilen Kalaycıoğlu, hastane araştırdı. Kızı tarafından Edirne Devlet Hastanesi’nin tavsiye edilmesi üzerine Murat Kalaycıoğlu, binlerce kilometrelik mesafeden gelerek önce Türkiye’ye ardından da Edirne’ye geldi. Edirne Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Kalaycıoğlu’na hastane yöneticisi Op. Dr. Gürkan Çelik tarafından genel cerrahi müdahale yapıldı. Başarılı geçen operasyonun ardından bir açıklama yapan 79 yaşındaki Murat Kalaycıoğlu, bir tırnağına tedavi gerektirse dahi onu Türkiye’de olmak istediğini söyledi. Arjantin’in bazı bölgelerinde sağlık hizmetlerinin iyi, bazılarında ise iyi olmadığını ifade eden Kalaycıoğlu, ülkesine geleceği için orada ameliyat olmayı düşünmediğini kaydetti.

Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Gürkan Çelik ise Türkiye’de son yıllarda sağlık sektöründe önemli ilerlemenin olduğunu belirtti. Bu durumun devlet hastanelerinde de kendisini gösterdiğini dile getiren Gürkan, bunun yansımasını Edirne Devlet Hastanesi’nde gördüklerini açıkladı. Gürkan, "Edirne Devlet Hastanesi'nde gerek Edirne dışından gerekse yurtdışından gelen çok hastalarımız var. Halende artarak devam etmektedir. Bunun da bir örneği gördünüz Arjantin'de yaşayan bir Türk vatandaşı burada ameliyat olmak için hastanemize geldi. Arjantin'de hastalanıp buraya geldi. Türkiye'deyken hastalanıp burada ameliyat olmuş değil. Orada hastalanıyor ve tedavi için burayı tercih ediyor. Bu da Türkiye'deki sağlığın nereden nereye geldiğinin göstergesidir diye tahmin ediyorum." açıklamasını yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.