Arınç'tan Şah Fırat Operasyonu açıklaması

Arınç'tan Şah Fırat Operasyonu açıklaması

Bursa'da katıldığı bir tören öncesi konuşan Bülent Arınç, Şah Fırat Operasyonu ile ilgili, "Toprak kaybetmedik, bayrağımız dalgalanıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da Yıldırım Belediyesi'nin yeni araç filosu teslim ve 3 bin sporcuya malzeme dağıtım törenine katıldı. Arınç, tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şah Fırat Operasyonu'na değinen Arınç, operasyonun herkesi gururlandıracak bir olay diye niteleyerek, başarıyla tamamlandığını belirtti.

Muhalefetin, Türkiye'nin toprak kaybettiğini söyleyebileceğine dikkati çeken Arınç, şunları kaydetti:

"DİKİLEN BAYRAK BİR DAHA ASLA İNMEZ"

"Biz de bunları doğrusu şöyle düşündük; bu ülkedeki muhalefetin kalitesi az çok belli olduğu için böyle bir operasyondan sonra acaba ne söylerler, iç politikada ne yaparlar diye de endişe etmiştik. Çok şükür operasyonun her anı Türkiye Devleti'nin izzetini, azametini, varlığını ve egemenliğini ortaya koyacak biçimde yapılmıştır. Bir defa toprak kaybetmedik. Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun bulunduğu arazi kadar yine Suriye toprakları içerisinde, geçmişte de birkaç defa nakil yaşandığı için, bir arazi üzerinde bu nakil gerçekleştirilmiştir, İkincisi; operasyonun her anı kameralarla tespit edilmiştir, dini merasim yapılmıştır. Nakledilecek kabrin nasıl alınacağı, nasıl nakledileceği her anıyla tespit edilmiştir. İnancımızda dikilen bayrak, bir daha asla inmez. O yüzden Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda bulunan bayrağımız inmeden hemen naklin gerçekleştirileceği yerde bayrağımız dikilmiştir, saygı duruşunda bulunulmuştur, askerlerimiz görevlerini yapmıştır.

"BİNANIN TAHRİP EDİLMESİ BİZİM KARARIMIZ"

Oradaki binanın ve bayrak direğinin tahrip edilmesi bizim kararımızdır çünkü biz oradan ayrıldıktan sonra IŞİD'in yani DAİŞ'in burayı ele geçirmesi, oraya kendi bayrağını asması ve o binada başka gösteriler yapması mümkündür. Biz onun aynısını Suriye Eşmesi'nde gerçekleştireceğiz. Onların eline enkazdan başka bir şey bırakmamak gayretiyle bu yapılmıştır."

"TOPRAK KAYBETMEDİK"

Arınç, Süleyman Şah Türbesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede toprak kaybedilmediğini söyleyerek, "Muhalefet; toprak kaybedildi, çekildik, bunların arkasına saklanmasın. Bunlarla siyaset yapmasın. Türk halkı bugün olanla, yapılanla gurur duyacak bir noktadadır. Toprak kaybetmedik, bayrağımız dalgalanıyor ve Süleyman Şah’ın bizce mukaddes emaneti de şu anda elimizde geçici olarak bulunuyor. Suriye Eşme'sindeki inşallah ikametgahına da en kısa zamanda götürülecektir." diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.