Arınç'tan mehter marşı tartışmalarına cevap

Arınç'tan mehter marşı tartışmalarına cevap

Arınç, 10'uncu Yıl Marşı yerine tercih ettiği mehter marşıyla ilgili tartışmalara karşı, “7 yaşından beri bu düşünceye sahibim” dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehter Marşı'yla ilgili tartışmanın Meclis Genel Kurulu'na taşınmasına tepki göstererek, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'i eleştirdi. Arınç, Meclis'teki soruları şöyle yanıtladı:

7 YAŞINDAN BERİ BÖYLE DÜŞÜNÜYOR

"Sayın Özel (Özgür Özel), ikimiz arasındaki bir ilişkiyi Meclis'te dile getird i. Bu da sizin çok özel kalitenizi gösteriyor. Olumsuz anlamda söylemiyorum. Mutlaka bir şey söylemek adına bunu gündeme getirdiniz. 'Toplantıya katılan arkadaşımız Özgür Özel aramızda' diyerek, ben sizi orada onore etmiştim. Ama gereksizmiş, bunu şimdi anlıyorum. Mehterle ilgili düşüncem, benim özel düşüncemdir. 7 yaşından beri bu düşünceye sahibim. Bunu, şu veya bu şekilde dile getirmemin kimseye zararı olmadığını düşünüyorum.

PKK'LILAR KADROYA MI ALINACAK?

Hiçbir belediyenin, hiçbir PKK'lıyı sadece PKK'lı olduğu için sözleşmeli olarak aldıklarını düşünemeyiz, kabul edemeyiz. Bu istediğiniz bilgileri daha somut hale getirmek için, sizin düşüncenize göre PKK'lı oldukları resmen bilinen kimlerdir ve hangi belediyeler bunları işe almışlardır? Bu çıkardığımız kanunla bunlar nasıl sözleşmeliden kadroya geçmelidir? Bunu lütfen Genel Kurul'u aydınlatmak amacıyla daha somut olarak söyleyebilirsiniz. Ama bu bir suçlamadır, böyle bir suçlamayı çok yanlış ve gereksiz buluyorum.

İŞTEN ÇIKARILAN GAZETECİLER

Doğrudur olabilir ama bunlar özel hukuku ilgilendiren konulardır. Yerel medya hayır kuruluşu değil, ticari kuruluşlardır, patronları vardır. Arkadaşlarımızın işlerinden olmasına üzülürüz ama bu konuda hükümet olarak yapacağımız hiç bir şey yok."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.