Arınç: Silivri'de Kanunsuzluklara İzin Vermeyeceğiz, Alet Olmayın (2)

Arınç: Silivri'de Kanunsuzluklara İzin Vermeyeceğiz, Alet Olmayın (2)

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Silivri'deki eylem hazırlıklarını eleştirdil.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Silivri'deki eylem hazırlıklarını eleştirdil. Arınç, "Her şey kontrolümüz altında. Kimin koynundan ne çıktığını milletimiz en kısa zamanda gördü. Bugün her şeyiyle kontrol altında, huzur ve güvenliğimizi sarsacak, hiç bir şeye izin vermeyecek noktadayız. Silivri’de kanunsuzluklara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. O yüzden ayın 5’inde Silivri yoluna düşenlere buradan uyarıyorum. Kanunsuzluklara alet olmayın, yasa dışılıkları desteklemeyin." dedi.

Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa'da partisinin il başkanlığı tarafından Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret ve Alışveriş Merkezi’nin (BUTTİM) bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Davetlilere hitaben ‘Öncelikle özür borcumuz var’ diyen Arınç, geçen sene aynı organizasyonda 4-5 bin kişi ile iftar yaptıklarını hatırlatıp, bu sene iftarın 7 bin kişi olarak hazırlanmasına rağmen yaklaşık üç bin kişinin de oturmaya yer bulamadığını söyledi. Açlığın sofuluğu bozduğunu belirten Arınç, “Yer bulamayıp kızan bir arkadaşımız, ‘nerede yemek, nerede oturacağım’ diyordu. AK Parti’ymiş Pak partiymiş dinlemez. 10 bin kişi gelirse servis yapabilecek imkanları da düşünmek lazım. Böyle kalabalık, güzel iftar herkese nasip solmaz. Allah bize nasip etti. On bir ayın sultanı Ramazan, Ramazan’ın bir gecesi bin aydan daha değerli. Kadir gecemizi bol ibadet ve dua ile değerlendirelim. İki büyük dini bayramımız var. Millet olarak Ramazan’ı çok seviyoruz. Çocuklarımız da çok sever. Hadis-i Şerifte, ‘Çorbanın suyunu biraz fazla koy ve komşularını gözetle’ diyor. Suriye’den gelen 220 bin sığınmacı var. Bakanlarımız sırayla ziyaret ettiler. Sofralarında bulundular. Bazen şehit aileleriyle bazen fakirlerin sofrasında bu otuz günü sevgiyle geçirdik. AK Parti’miz açısından siyasi ranta tahvil edilecek olay değil, niyetimiz oy devşirmek değiliz. Milletimizle bütünleşebilmek. Onun üzüntülü bereketli gününde hatırlanması gereken yerde onunla birlikte olmak” diye konuştu.

"ESED KARA HAREKATINDAN KORKTUĞU İÇİN HAVADAN HALKINA BOMBA YAĞDIRIYOR"

Türkiye’nin çok güzel bir Ramazan geçirdiğine inandığını anlatan Arınç, meydana gelen cinayet, gasp gibi ufak tefek olayların her ülkede olabilecek asgari olaylar olduğunu dile getirdi. Kendileri açısından Allah’a şükrettiklerini vurgulayan Arınç, çevre ülkelerde yaşanılan gelişmelerin üzüntü verici olduğunu söyledi. Arınç şunları kaydetti: “Kendi açımızdan hamd ediyoruz, ama hemen çevremize baktığımızda, Ramazan’ın farkında olamayan, başlarına bombalarla evleri göçürülen her ay 5 bin cinayetin eklendiği Suriye var. Halep düştü, Humus yıkıldı. Maalesef Esed’in kendi elindeki silahlı güçleri kara hareketi yapmaktan korktukları için uçaklarla, helikopterlerle kendi halkını bombalıyor. 300 balistik füze kullanarak insanları katletti. Allah Suriye’deki Müslüman kardeşlerimize yardım etsin. Onları güçlendirsin Allah zalimlere fırsat vermesin ki onlar Ramazan neşesini yaşayamadılar. Mısır’da acı olaylar var. Darbe oldu. Geçtiğimiz günlerde sabaha karşı halka ateş açıldı, 500’e yakın ölü, 5 bin kişiden fazla yaralı oldu. Keskin nişancılar tarafından halk öldürüldü. ‘Meydanları boşaltın, yoksa yeni katliamlar olacak’ diye yeni tehditler savuruyorlar. Mısır’daki olaylar sürerken Cezayir farklı değil, Tunus farklı değil, Libya, Afganistan farklı değil. Arakan farklı değil. Biz soframızda hamd olsun rahatlıkla iftarımızı yapabiliyorken bu ülkelerde henüz iftar yapamadılar. Henüz Ramazan’ın neşesini yaşamadılar. Tüm dünyada mazlum insanların bu zulümden kurtulmasını Allah nasip etsin. Sadece Müslüman ülkelerde olan zulümlere değil Müslüman olmayan yerlerde yaşanılan katliamlara da üzülüyoruz, Allah o insanlara da bu zulümden kurtarsın.”

"DEMOKRASİLERDE BALANS AYARI SİNCAN’DA TANK YÜRÜTMEKLE OLMAZ"

TBMM tatile girmeden Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nun 35’inci maddesini kaldırdıklarını belirten Arınç, düzenlemeye bir muhalefet partisinin karşı çıktığını hatırlatarak, “Güler misin, ağlar mısın? Artık Türkiye eski Türkiye değil. Asker kendisine düşen görevi biliyor. O görevi en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyor. Onlar bizim evlatlarımız. Ama ‘Cumhuriyeti korumak ve kollamak benim vazifemdir. ‘Cumhuriyet tehlikeye düştü. Def olsun bu siviller. Onların yerine ben varım’ anlayışına artık paydos dedik. Siviller ülkeyi yönetirler, başarısız olurlarsa darbe olmaz. Mısır'da olan olaylara, 'Mursi'nin de çok hatası vardı canım' diyerek, 'Askere hoşgeldin' diyenlere yazıklar olsun. Böyle bir anlayış, dünyanın hiçbir demokrasisinde bugüne kadar yer bulmamıştır. Sivil yanlış yapar, halk düzeltir. Sandık ne güne duruyor? Sandığa gidersiniz, bugün yüzde 25 alan yarın yüzde 5'e düşer, yüzde 7 alan 47'ye çıkar. Sandık böyledir. Demokrasilerde balans ayarı, Sincan'da tank yürütmekle olmaz. Demokraside balans ayarı sandıkla olur, seçimle olur, halk iradesiyle olur. Hamdolsun biz bunu bütün dünyaya ilan ettik. 35'inci maddeyi kaldırma iradesini gösteren bu güzel milletvekili kardeşlerime candan teşekkür ediyorum. Onları seçen ve onlara destek olan sizlerin de bu başarıda çok büyük payınız var. Allah sizden razı olsun"diye konuştu.

"SİLİVRİ’DE OYUNA ALET OLMAYIN, ÜLKENİN HUZURUNU BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Arınç, İstanbul Taksim'de başlayan Gezi Parkı olaylarının Türk halkının birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin planı olduğunu öne sürdü. Başbakan Yardımcısı Arınç şöyle devam etti: “Bizi dışarıya ihbar ettiler. Allah'a şükür çok güzel ekonomimiz olduğu için bir fiske bile koparamadılar. Borsanın 90 binlerin üstünde olduğunu biliyorduk. Yüzde 10'luk bir düşüş yaşandı diye bize hesap sordular. Rüyanızda mı gördünüz borsanın endeksinin 90 bin küsür olacağını. Her yerde düşüş olur. Bunlar alım satıma bağlıdır. Bunların hepsi iyi yürüyen bir piyasa ekonomisinin gerekleridir. Her şey kontrolümüz altında. Kimin koynundan ne çıktığını milletimiz en kısa zamanda gördü. Bugün her şeyiyle kontrol altında, huzur ve güvenliğimizi sarsacak, hiç bir şeye izin vermeyecek noktadayız. Silivri’de kanunsuzluklara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. O yüzden ayın 5’inde Silivri yoluna düşenlere buradan uyarıyorum. Kanunsuzluklara alet olmayın, yasa dışılıkları desteklemeyin. Sonra siz bunun arkasında kalırsınız. Ülkemiz zarar görür. Yargıya güveneceksiniz, bireysel Anayasa Mahkemesi’ne gitme hakkınız var. Kesinlikle yasa dışı ve hukuksuz eylemlere katılmayacaksınız. Bunu ana muhalefet teşvik etse de, bunu yapmayacaksınız. Bu ülkenin huzuru bizim için çok önemli. 2023 yılına 10 yıl kaldı. 500 milyar dolarlık ihracatımız olacak.”

Bir grup CHP'li milletvekillerinin ve bazı marjinal grupların 5 Ağustos Pazartesi günü mahkemenin Ergenekon kararını açıklamasını engellemek için Silivri'yi işgal etme hazırlıkları yaptığını belirten Bülent Arınç, Silivri’ye gitmenin mahkemeyi işgal etmek anlamına geldiğini kaydetti. Arınç, “Yargılamayı iptal etmek ne demektir? Bir hukuk devletinde işgal kelimesi ne anlama gelir, siz onu bilmiyorsunuz. Türkiye hukuk devleti. Hukuk devletin bir yüzü vardır, o da hukuktur. Bunun dışına kimse çıkamaz. Çıkmasına izin vermeyeceğiz. Planları bozulduğu için ortalığı birbirine katıyorlar. ‘TGB’ diye bir marjinal grup var. Açılımının ‘Türkiye Gençlik Birliği' olduğunu söylüyorlar. Asla değil, açılımı 'Tüm Gençlik Birliği'dir. Kendilerini de Türkiye Gençlik Birliği diye de tabir ediyorlar. Hiç utanmadan. Bu örgütün adı Türkiye Gençlik Birliği değildir. ‘Türkiye’ kelimesini hiçbir dernek, bakanlar kurulu izni olmadan kullanamaz. 10-15 tane marjinal insanı Türkiye'nin gençleri gibi tabir etmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin gençliğinin en güzel temsilcileri buradaki kardeşlerimiz. Hiçbirisine ülkemizin huzurunu bozmak için fırsat verilmez. Hukuku kullanacağız. Kimseye karşı ön niyetli değiliz. Ama son olaylarda Türkiye'yi karıştırarak, kamu mallarının zarar görmesine, insanların yaralanmasına, 5 tane canımızın hayatını kaybetmesine yol açan anarşistlere, bu ülkede prim vermek niyetinde değiliz. Muhalefet partilerine düşen de yasa dışı hareketleri desteklemek değil, onlara mani olmaya çalışmaktır. Ülkenin ana muhalefet partisi en önce bundan sorumludur. Onları teşvik etmek, milletvekillerinin dokunulmazlığından istifade ederek, arkadaki anarşist grupların tahrip etmesine yakışan bir davranış değildir."

"BENİM OĞLUMA VE KIZIMA KİMSE ‘ÇAPULCU’ DİYEMEZ, HALUK KOÇ’UN MİDESİ GENİŞ"

Eylül ayında bir dizi eylem istihbaratı aldığını söylemesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un kendisine ‘Nereden aldın, istihbaratı’ diye çıkıştığını anlatan Arınç, "Haluk Koç soruyor muş, ‘Başbakan yardımcısı bu istihbaratı nereden aldı’ diye. Nereden alacağım, ben ülkeyi yönetiyorum. Senin gibi laf ebeliği yapmıyorum. Biz bu ülkenin insanını en güzel şekilde tanıyoruz. Bana bu soruyu soran insan genel başkanından yeni evlenen oğluna ve gelinine, ‘çapulular’ dendiği zaman yüzü kızarmamış bir insan. Benim oğlum ve kızım evlenecek, birisi düğün salonunda bu yeni evlilere ‘merhaba çapulcular’ diyecek. Ben onu konuşturmam arkadaş, benim çocuklarıma kimse çapulcu diyemez. Haluk Koç’un midesi geniş olabilir. Bizim midemiz bunları hazmedecek kadar geniş değil. Bak, bu kadar güzel konuşmanın yanında bana bunları söyletti ya, ona da aşk olsun” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.