Arınç: Sayıştay'ın Çok İyi Bir Düzeyde Bu Görevini Yapmadığı Kanaatindeyim

Arınç: Sayıştay'ın Çok İyi Bir Düzeyde Bu Görevini Yapmadığı Kanaatindeyim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sayıştay'ın raporlar konusunda çok iyi bir düzeyde görevini yapmadığı kanaatinde olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sayıştay'ın raporlar konusunda çok iyi bir düzeyde görevini yapmadığı kanaatinde olduğunu söyledi. Bunun şahsi düşüncesi olduğunu dile getiren Arınç, kendilerine bunun imkanının hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Görüşmeleri kapsamında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun bütçeleri komisyonda görüşülmeye başlandı.

Soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendi kurumları için vatan hainliği suçlaması yapıldığını hatırlatarak bunu reddettiğini ve bunları iade ettiğini kaydetti. Sayıştay raporlarıyla ilgili Arınç, "Bunu rapor olarak yazmışlar. 6 sayfalık raporun sadece küçük bir paragrafı rapordur. Rapor olarak kabul edilip edilmeyeceğini herkesin kendisi kabul edecek." dedi.

"Sayıştay'ın çok iyi bir düzeyde bu görevini yapmadığı kanaatindeyim. Bu şahsi düşüncemdir." diyen Arınç, kendilerine bunun imkanının hazırlanması gerektiği kanaatinde olduğunu ifade etti. Meclis TV yayınlarının alabildiğine geniş olması gerektiğine inandığını vurgulayan Arınç, TRT'nin spor maçlarını yayınlamak için büyük paralar verdiğini belirterek, Meclis'teki yayınlara bu sebeple yeni bir düzenleme yapıldığını kaydetti. TRT'nin bir kanalının yayınının tamamının Meclisteki çalışmalara ayrılması için bir kanun çıkarılabileceğini dile getiren Arınç, çıkması halinde buna uymak zorunda olduklarını kaydetti.

Diyanet Vakfı ile ilgili bir soruya ise Arınç, bütün vakıfların denetlendiğini söyledi. Heybeli Ada Ruhban Okulu konusunda Arınç, bunun çok tartışılan bir konu olduğunu belirtti. Kendisine bağlı kurumlar hakkındaki sorulara cevap verdiğini dile getiren Bülent Arınç, başka kurumlarla ilgili sorulara ise o kurumlardan gelen cevapların gönderildiğini kaydetti.

Heybeli Ada'nın tarihçesinden bahseden Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararının teoloji eğitimiyle ilgili olan kısımla alakalı olduğunu hatırlattı. "Açılması gerekiyorsa açılır, açılmaması gerekiyorsa açılmaz." diyen Arınç, yeniden eğitim için Milli Eğitim Bakanlığının karar vermesi gerektiğini söyledi. Bu konunun şuan çalışmıyor veya çalıştırılmadığını kaydetti.

Frekans ihalesinin 20 yıl sonra başarıldığını dile getiren Arınç, ihalenin iptal edilmediğini sadece bazılarının yürütmesinin durdurulduğunu ve karar beklediklerini kaydetti. Ne pahasına olursa olsun bu ihalelerinin yapılacağını belirten Arınç, ihale sürecinin başarıya ulaştırılacağını vurguladı.

Halk TV ve Ulusal Kanal'a verilen cezaların ise Gezi olaylarıyla ilgili yapılan yayınlar hakkında olmadığının altını çizen Bülent Arınç, yayınlarda şahıslara yönelik kullanılan ifadelerden kaynaklandığını belirtti. TRT'de bazı çalışanlara yönelik başlatılan soruşturmanın da Gezi olaylarıyla ilgisi olmadığını, kullanılan ifadelerle ilgisi olduğunu belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.