Arınç: Mgk Tavsiyede Bulunmuş, Ancak Hükümet Bunu Yerine Getirmemiştir (2)

Arınç: Mgk Tavsiyede Bulunmuş, Ancak Hükümet Bunu Yerine Getirmemiştir (2)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Taraf gazetesinde ‘Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı’ başlığıyla yayınlanan haberi değerlendirerek, "Bizim 11 senede yaptıklarımız ortadadır.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Taraf gazetesinde ‘Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı’ başlığıyla yayınlanan haberi değerlendirerek, "Bizim 11 senede yaptıklarımız ortadadır. Hiç kimseden en ufak bir şikayet gelmemiştir. Türkiye’de yaşanan son gelişmelerde dindar insanlarla dindar olmayan insanlar arasında hiçbir ayrımcılık yapılmadığını, birilerinin farazi olarak kabul ettiği düşmanlıkların tamamen ortadan kalktığını gösteriyor. Dolayısıyla böyle bir karar alınmış olsa bile; bu sadece hükümete tavsiye niteliğinde olabilir. Hükümet de, böyle bir tavsiyeyi kesinlikle yerine getirmemiştir." dedi.

'O TOPLANTIDA YOKTUM'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin bugün Taraf gazetesinde ‘Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı’ başlığıyla yayınlanan haber ile ilgili yorumunu sorması üzerine Arınç şöyle konuştu: “1 Mayıs 2009’dan itibaren MGK toplantılarına giriyorum. Anılan tarihte böyle bir MGK kararı varsa ki; bunlar gizlidir. Gazete bunu nasıl başlık yapmıştır, onu bilemem. Gazeteciler haber kaynaklarını pek söylemezler. Bu 2004’te olduysa, o tarihte ben TBMM başkanıydım, TBMM başkanları MGK’da temsil edilmezler. Hatta MGK Kanunu’nda yapılan anayasal değişiklikle üye sayısı artırıldı, tüm başbakan yardımcılarının katılımı mümkün oldu, bakanlık sayısı da artırıldı. Sivil ve askeri denge üzerinde durulmak istenirse, 2006’dan itibaren zannediyorum MGK’nın üye profili de değişmiş oldu. Bu karar doğru mudur, yanlış mıdır, bilemem. Bu toplantıda, kabul edilen toplantıda bulunmadığım için. İkincisi araştırma ihtiyacı henüz duymadım. Bugün Yüksek Şura toplantısı var. Sayın Başbakan belki bu konuyla ilgili bir açıklama yapabilir, doğrudan kendisini ilgilendirdiği için. Belki başka arkadaşlar konuyla ilgili konuşabilirler.”

'11 YILDA MGK'DA KABUL EDİLDİĞİ VARSAYILAN KONULARIN HİÇBİRİ GERÇEKLEŞMEDİ'

AK Parti’nin 2002 yılından beri iktidarda bulunduğunu hatırlatan Bülent Arınç şunları söyledi: “Benim bildiğim başka bir şey var, 2004’ü bırakın. AK Parti olarak 2002 sonunda iktidara geldik. 10 yılı geçtik, 11 yılına girdik. 11 yılda bu MGK’da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbirisi gerçekleşmediği gibi bunun tam aksine dindarları, dini toplulukları, bireysel olarak insanları rahatsız edecek, onları takip altına alacak, onlarla ilgili olumsuz bir takım çalışmalar yapacak hiçbir şey yapmadık. Aksine, tüm ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. Eskiden ’kırmızı kitap’ olarak bilinen ‘MGK Siyaset Belgesi’ni tamamen değiştirdik. Orada irtica bir tehlike olarak görülürken, bir yeşil tehlike olarak, bir iç tehdit olarak görülürken AK Parti hükümetleri zamanında bu tamamen kabul edilmedi ve değiştirildi. Şimdi, MGK Siyaset Belgesi’nde irticayı iç tehdit olmaktan çıkaran bir hükümet nasıl olur ki; böyle yazılı bir olmuş şekliyle şey yapmış olsun. Bizim 11 senede yaptıklarımız ortadadır. Hiç kimseden en ufak bir şikayet gelmemiştir. Türkiye’de yaşanan son gelişmelerde dindar insanlarla dindar olmayan insanlar arasında hiçbir ayrımcılık yapılmadığını, birilerinin farazi olarak kabul ettiği düşmanlıkların tamamen ortadan kalktığını gösteriyor. Dolayısıyla böyle bir karar alınmış olsa bile; bu sadece hükümete tavsiye niteliğinde olabilir. Hükümet de, böyle bir tavsiyeyi kesinlikle yerine getirmemiştir. Çünkü, biz 11, 12 tane yönetmeliği geçersiz saydık, genelgeleri ortadan kaldırdık. Bunların şahidi olan bir başbakan yardımcısı olarak, böyle bir şeyin gereğinin kesinlikle yapılmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Taraf gazetesi bunu nereden temin etti, böyle bir şeyi niçin başlığa çıkardı, bunun son gelişmelerle bir yakın ilişkisi var mıdır, yok mudur? Bunu kamuoyu rahatlıkla takdir edebilir.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.