Arınç, Kendisine Bağlı Kurumların Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Arınç, Kendisine Bağlı Kurumların Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, plan bütçe görüşmelerinde kendisine bağlı kurumların çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, plan bütçe görüşmelerinde kendisine bağlı kurumların çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) plan ve bütçe görüşmeleri devam ediyor. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun bütçeleri komisyonda görüşülmeye başlandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sunum konuşması yaptı. Bugün yöneticisi kalmamış ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce yaşatılan yaklaşık 52 bin vakfın iyilik ve karşılıksız paylaşım düsturuyla varlığını sürdürdüğünü dile getiren Arınç, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı kapsamında olmayan, geçimini temin edecek menkul ve gayrimenkul mal varlığı bulunmayan, çalışma gücünün yüzde 40'ının üzerinde kaybeden muhtaç engelliler ile yetim çocuklara vakıflar yönetmeliği usul ve esasları ile vakfiyeler gereği aylık bağlandığını hatırlattı. Bu doğrultuda 3 bin 521 kişinin muhtaç aylığından faydalandığını kaydetti. Her birine aylık olarak ise 411 TL ödendiğini söyledi.

15 bin öğrenciye 60 liralık burs verildiğini anlatan Arınç, 2003 yılından bugüne kadar Vakıflar Genel Müdürlüğünce Türkiye'ye 2 milyar lira değerinde yatırım yapıldığını söyledi. 70 bin kişiye istihdam sağlandığını ve 510 milyon lira da gelir elde edildiğini belirtti.

2003-2013 yılları arasında yaklaşık 4 bin vakıf eserinin proje ve onarımının tamamlandığını aktaran Arınç, plan bütçede kendisine bağlı kurumların çalışmaları hakkında bilgi verdi; 2014 yılına ait belirlenen bütçeyi açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.