Arınç: Gazetecileri Hedef Haline Getirme Niyeti Asla Söz Konusu Olmadı

Arınç: Gazetecileri Hedef Haline Getirme Niyeti Asla Söz Konusu Olmadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Anadolu Ajansı'nın, foto muhabirlerini hedef haline getirme gibi bir niyet asla olmamıştır, olması da düşünülemez.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Anadolu Ajansı'nın, foto muhabirlerini hedef haline getirme gibi bir niyet asla olmamıştır, olması da düşünülemez. Dolayısıyla herhangi bir medya çalışanının fotoğrafını çekmek gibi özel bir gayret içine de girilmemiştir." dedi.

Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın, Taksim protestoları sırasında tüm dünyada simge haline gelen 'Kırmızılı Kadın' fotoğrafını çeken Reuters foto muhabiri Osman Orsal’ın da aralarında bulunduğu yabancı basın organlarına çalışan Türk vatandaşı gazetecilerin boy boy fotoğraflarının Anadolu Ajansı (AA) tarafından servis edilmesine dair soru önergesini yanıtladı.


"HEDEF YAPMA GAYRETİ ASLA OLMADI"

Anadolu Ajansı’nın, her gün ortalama bin fotoğraf yayınladığını belirten Arınç, Haziran ayı boyunca Türkiye genelinde Gezi Parkı olaylarına bağlı olarak abonelerine 5 bin fotoğraf servis ettiğini bildirdi. Arınç, yanıtında, "Ajansın foto muhabirlerini hedef haline getirme gibi bir niyet asla olmamıştır, olması da düşünülemez. Dolayısıyla herhangi bir medya çalışanının fotoğrafını çekmek gibi özel bir gayret içine de girilmemiştir." dedi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.