Arınç Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Arınç Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arınç aday olarak Erdoğan'ı işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili "Sayın Başbakanımız aday olmak isterse bence sayın Gül buna saygı gösterecektir ve onun adaylığını destekleyecektir" açıklamasında bulundu.

Ağustos ayında Cumhurbaşkanı kim olacak? Yerel seçimler bitmeden cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları çoktan başladı bile. Halk 5 ay sonra yeniden sandık başına gidecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Bunları cumhurbaşkanlığı seçiminden önce oturur konuşuruz; Başbakan’la da diğer arkadaşlarımla da ona göre karar veririz" açıklaması AK Parti'de ve kamuoyunda yankı uyandırdı.

GÜL SAYGI GÖSTERECEKTİR

AK Parti'nin kurmaylarından Bülent Arınç'ın bu konuyla ilgili yaptığı son açıklama siyaset çevrelerinde konuşulacak. İşte o sözler:

"Sayın Başbakanımız aday olmak isterse bence sayın Gül buna saygı gösterecektir ve onun adaylığını destekleyecektir. Yıllardan beri arkadaşlığımız ve parti içerisindeki hem hukukumuz hem de iki arkadaş, dost olarak birbirlerine duydukları saygıdan ve nezaketten dolayı böyle olacaktır."

ÜÇ DÖNEM KURALI AYET DEĞİL

Allah'ın emri de değil, bu konuda bir ayet yok. Bu bir tüzük kuralıdır. Tüzükte bir değişiklik MKYK kararıyla olağan ve olağanüstü kongreye götürülür, orada iptal yönünde bir karar da alınabilir. Kaldı ki Sayın Başbakanımız, ben ve bazı arkadaşlarımız dışında 'bu kural kalsın' diyenler çok azınlıkta, 'bu kural kaldırılsın' diyenler daha çoğunlukta. Anadolu'ya çıktığımızda, hiç tanımadığımız insanlarla görüştüğümüzde bile 'bırakın bu kuralı filan, siz yolunuza devam edin' diye endişelerini ifade edenler var.

AA'YA SALDIRIYI KINAMA ÇAĞIRDI


AA Genel Müdürü Kemal Öztürk) Ben çok iyi bililyorum, o akşam, bunun şahitleri ispatları da var, 21 saat işinin başından ayrılmadı, Ajansta bu işi yöneten arkadaşlarla bir arada durdu. Sonra merak saikiyle belki nabız yoklamak için AK Parti Genel Merkezi'ne gitmiş olabilir. Ajansımıza ve Genel Müdüre yönelik bu ithamların, bu suçlamaların asılsız olduğunu söylemek istiyorum. Ama gazetecilerin özgürlükleri kısıtlanmamalı ve sadece 'AA muhabiridir' diyerek 'vurun, saldırın' şeklinde bir yönlendirme kesinlikle yapılmamalı. Bütün gazeteci arkadaşlarımızı, bütün medya kuruluşlarımızı da AA'ya ve muhabirlerine yapılan saldırıları kınamaya davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.