Ardahan'da Ziyarete Açılan Sakal-ı Şerif Duygulandırdı

Ardahan'da Ziyarete Açılan Sakal-ı Şerif Duygulandırdı

Ardahan Karagöl Camii, dün akşam sakal-ı şerifi ağırladı. Teravih namazının hemen ardından sevdalılarıyla buluşan sakal-ı şerif duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, sakal-ı şerif...

Ardahan Karagöl Camii, dün akşam sakal-ı şerifi ağırladı. Teravih namazının hemen ardından sevdalılarıyla buluşan sakal-ı şerif duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, sakal-ı şerif diğer bir sevdalısı çocukların ise onu öpme yarışına giriştiği gözlendi. Peygamberimiz'in (sas) mübarek sakalı Ramazan ayı içerisinde vatandaşlara gösteriliyor.

İnsanların salavatlar eşiliğinde sakal-ı şerifi öptükten sonra ibadetlerine büyük bir neşe ile devam ettikleri ise gözlerden kaçmadı. Ardahan Karagöl Camii imamı Şener Aydın ve müezzin Erdal Deniz ise sakal-ı şerife ilgiden memnun. Duygularını ağlayarak dile getiren cami görevlileri, şunları ifade etti:

"Çok mutlu ve gururluyuz. Bizler onu görmeden sevmenin neşesiyle bugün ibadetimize bir kez daha sarıldık. İnşallah Cennet'te O'na (sas) komşu olup mahşerde de O'na (sas) yakışır bir ümmet oluruz. Vatandaşlarımız sakal-ı şerifi duyar duymaz camimize akın ettiler. Namaza gelen gelmeyen başka camilerde olan insanlarımız da sakal-ı şerifi görmeye geldiler. Allah ibadetlerimizi kabul etsin. Bizleri en çok asıl olay ise yarının büyükleri çocuklarımızın sakal-ı şerife gösterdikleri saygı ve muhteşem sevgileri olmuştur. Çocuklarımız adeta sakal-ı şerifi öpme yarışına girmişlerdir. ‘Hocam yalvarırırm bir kere daha öpeyim ben sadece 16 defa öptüm’ demeleri bizleri çok duygulandırdı. Ramazan, hepimizin kurtuluşuna vesile olsun. Gelin bu güzel ayda kötülüklere elveda diyelim, güzelliklere yelken açalım.” şeklinde konuştu. Çocukların sakal-ı şerife olan sevgileri caminin ışıkları sönene kadar devam etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.