Arda Turan yüzde 85 değer kaybetti!

Arda Turan yüzde 85 değer kaybetti!

Geçtiğimiz sezon Barcelona'dan Başakşehir'e kiralık olarak transfer olan Arda Turan'ın piyasa değeri yüzde 85 oranında azalarak 28 milyon eurodan 4 milyon euroya düştü.

Süper Lig'de bu sezon başında piyasa değeri düşen futbolcular dikkat çekerken listenin başında ise Arda Turan yer aldı. Arda Turan'ı ise Fenerbahçe'de forma giyen İspanyol forvet Roberto Soldado takip etti.

YÜZDE 85 DEĞER KAYBETTİ

Ocak 2017'de piyasa değeri 28 milyon euro olan Arda Turan'ın değeri bu sezon 4 milyon euroya kadar düştü. Arda Turan'ın yüzde 85 oranında değer kaybı onu ligde en çok kayıp yaşayan futbolcu olarak listenin başına çıkıyor.

SOLDADO DA DİBE VURDU

Transfermarkt verilerine göre Fenerbahçe'de forma giyen Roberto Soldado'nun Ocak 2017'deki değeri 16 milyon euro iken bugünkü değeri 2,5 milyon euro oldu. İspanyol golcü %84.4'lük düşüşle 2. sırada. Soldado tam 13.5 milyon euroluk kayıp yaşadı.

Arda Turan ile Soldado'yu ise Gökhan Töre izledi. Milli futbolcu Töre'nin 14 milyon euroluk değeri 3 milyon euroya düştü. Gökahn Töre'nin değer kaybı tam 11 milyon euro olurken yüzde 78.6'lık düşüş yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.