Araya duvar ördüler

Araya duvar ördüler

Seçim merkezinin açılışında konuşan SP İl Başkanı Veli Tolu, Halkın içinde olduklarını söyleyenler bırakın halka kapılarını açmayı aralarına duvar ördüler dedi.

DUVARLARI YIKACAĞIZ

Saadet Partisi Meram İlçe Seçim Koordine Merkezi önceki akşam düzenlenen törenin ardından hizmete girdi. SP İl Başkanı Veli Tolu açılışta yaptığı konuşmada, “Belediye başkanları her fırsatta halk ile iç içe olduklarını söylüyorlar. Bırakın kapılarının halka açık olduğunu halk ile aralarına duvar ördüler. Biz bu duvarları yıkarak belediyelerin kapılarını gerçekten halka açmaya geliyoruz” dedi.

BİZ YAPTIK ONLAR SATTI
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa ise konuşmasında, kendilerinin büyük emeklerle yaptıkları tüm yatırımların bu dönemde peşkeş çekilircesine satıldığını ifade ederken, “Bizler bunun da hesabını soracağız. Bilmezler ise söyleyelim, faize ve borca bulaşmadan belediyecilik yapmanın tek yolu Milli Görüş’ten geçer. Halktan kopuk, halkın parasını çarçur eden bir zihniyet olamaz” diye konuştu.

KONYA HERŞEYİ BİLİYOR
Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman ise konuşmasında belediye başkanlarının ‘Konya biliyor’ sloganını eleştirdi. Yalman, “Gerçekten Konya biliyor bizim yatırımlarımızın nasıl satıldığını, 5 yılda trilyonlar harcanarak bilboardların nasıl işgal edildiğini, başkalarının yaptığı yatırımlara nasıl sahip çıkıldığını. Halkın yüzüne kapıların nasıl kapatıldığını Konya biliyor” dedi.

Özlenen hizmetler

Saadet Partisi Meram İlçe Seçim Koordine Merkezi’nin açılışında konuşan Veli Tolu, ‘Konya’nın hak ettiği ve Konyalı’nın özlediği hizmetlere sadece 40 gün kaldı’ dedi.

KAPIILAR HALKA AÇILACAK
Karaman Yolu Sarıyakup Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Saadet Partisi Meram İlçe Seçim Koordine Merkezi önceki akşam düzenlenen törenin ardından dualar ile hizmete girdi. Seçim bürosunun açılışında konuşan SP İl Başkanı Av. Veli Tolu, “Konya’nın özlediği hizmetlere sadece 40 gün kaldı. Belediyelerin kapılarının halka açılmasına, Konya’nın hak ettiği belediye başkanlarına kavuşmasına sayılı günler kaldı. Belediye başkanları her fırsatta halk ile iç içe olduklarını söylüyorlar. Ama halkımız öyle düşünmüyor. Bırakın belediyelerin kapılarının halka açık olduğunu belediye ile halkın arasına duvar ördüler. Biz bu duvarları yıkarak belediyelerin kapılarını gerçekten halka açmaya geliyoruz” dedi.

RÜZGAR PARTİCİLİĞİ BİTİYOR
Tolu, rüzgarlar ile şişirilen partilerin ömürlerinin artık söndüğünü de dile getirerek, “Rüzgarların miladı doldu. Halkın yanan yüreğini artık bu rüzgarda etki göstermiyor. Çünkü vatandaşımız kredi kartının tuzağına düşmüş, sanayicimiz atadan kalma tezgahını hacizle kaptırmış, çiftçimiz tarlasının yüzde 70’ni ipotek vermiş, aileler çocuklarının geleceklerinden endişe eder hale gelmiş. Biz tüm bunların hesabını sormaya geleceğiz” diyerek diye konuştu.
MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa ise konuşmasına, ülke genelindeki sorunlara değinerek başladı. Özkafa, “İş umudunu yitiren, ihtiyaçlarını karşılayamayan, çocuklarının temel giderlerini bile almakta zorlanan aile reislerini içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için tek çare Milli Görüş’tür. Biz bunun için diyoruz ki, Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya düzeni. Bundan başka kurtuluş reçetesi yoktur. Ülkemizin kurtuluşu nasıl Milli Görüş’e bağlı ise belediyelerimizin kurtuluşu da aynı şekilde Milli Görüş ve Adil Düzen belediyeciliğine bağlı. Bunun için yola çıktık” dedi.
VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKTİK
Özkafa, Türkiye’nin varlık içerisinde yokluk çeken bir ülke olduğunu da dile getirirken, “Biz yıllardır sömürülüyoruz. Bunu defalarca ifade ettik. Daha iyi anlaşılması için eski rakamlara göre söylemek istiyorum yıllık ortalama 200 trilyon olan bir bütçenin bir yılda 55 trilyon lira gibi büyük bir bölümünü kalburüstü kişilere faiz ödeyen bir ülke nasıl kalkınacak? Bizim gibi özel kişilere bu kadar yüksek faiz veren yıllık bütçesinin dörtte birinden fazlası bir oranını faize veren dünyada başka ülke yok, bu ülkemizin içinde bulunduğu durum. Bunu kimse inkar edemez” diye konuştu.
BİZE HAYALLERİ BİLE ERİŞEMEZ
Özkafa, konuşmasına yerel yönetimler ile ilgili bilgiler vererek devam ederken, faize ve borca bulaşmadan belediyecilik yapmanın tek yolunun Milli Görüş’ten geçtiğini söyledi. Özkafa, “Halktan kopuk, halkın parasını çarçur eden bir zihniyet olamaz. Bizim dönemimizde su 50 kuruştu. Şimdi 2 lira. Birde öyle bir oyun içerisindeler ki bizim dönemimizde su faturası iki ayda bir gelirdi. Şimdi gelen zammı saklamak ve az para alır gibi görünmek için 25 günde fatura gönderiyorlar. Tüm bunların hesabını sormak için halkımızın da desteği ile geliyoruz” dedi. Özkafa’nın konuşması sırasında bir partilinin, ‘Bizim elimizin, gönlümüzün ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz’ şeklindeki sloganı ise salonu dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı.
HALK SABIRLA BİZİ BEKLİYOR
Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman ise konuşmasında seçim bürosunun hayırlı olmasını temenni ederken,  “Halkımız sabırla bizi bekliyor. Gittiğimiz her yerde bizi kucaklıyor. Vatandaş bizi neden beklediğini çok iyi biliyor. Halkımız diyor ki ‘Belediye başkanlarımızın kapıları bizim yüzümüze kapalı. Ne mahallemizde ne çevremizde Belediye Başkanlarımızı göremiyoruz. Hele Büyükşehir Belediye Başkanımızı bırakın yanımızda belediyede bile bulamıyoruz ve görüşemiyoruz. Sadece posterlerde görüyoruz. Saadet Partili belediye başkanlarımız en azından kapılarını kapamışlardı, her zaman kendilerini görüyor, isteklerimizi söylüyor ve hiç çekinmeden yanlarına gidiyorduk. Şimdi öyle değil’ diyerek tepkilerini dile getiriyor. Halkımızın içinde bulunduğu durumu bilmeyen, kapılarını kapatan, kendini seçen halkı ile arasına duvar ören bir zihniyet olamaz” dedi.

MERAM HEP İHMAL EDİLDİ
Yalman, Meram’ın her konuda ihmal edildiğini de dile getirirken bunun hesabını soracaklarını söyledi. Yalman, “Bizler kimseyi karalama sevdasında değiliz. Yapılan her hizmeti taktir etmesini biliyoruz. Ancak Meram’a nasıl bir hizmet yapıldı sormak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi Meram’a ne kadar bir yatırım yaptı. Ne kadar destek verdi merak ediyoruz. Ama trilyonlar harcanarak şehirdeki tüm bil boardları işgal eden kendilerinden başka hiçbir siyasiye izin vermeyen yöneticiler, bizim dönemimizde yapılan hizmetlere bile kendi isimlerini yazdırarak halkı kandırıyorlar. İnsaf ya. 88 yatırım dedikleri hizmetlere bir bakın. Çoğunluğu bizim belediye başkanlarımızın yaptığı hizmetler. Kendileri iki taş döşemiş, iki ağaç dikmiş sonrada kendi isimlerini yazmışlar. İnsan bir başkasının emeğini sahiplenirken ar duymalı” diye konuştu.
ONLARASERBEST BİZE YASAK
Yalman, konuşmasının son bölümünde mevcut belediye başkanlarının bilboardlara verdiği ‘Konya Biliyor’ ilanını da eleştirirken, “Gerçekten Konya biliyor bizim yatırımlarımızın nasıl satıldığını, 5 yılda trilyonlar harcanarak bilboardların nasıl işgal edildiğini, başkalarının yaptığı yatırımlara nasıl sahip çıkıldığını. Halkın yüzüne kapıların nasıl kapatıldığını, halk ile arasında en küçük bir tebessümün olmadığını Konya biliyor. Bakın şehir merkezinde bulunan binlerce ilan panosuna, tel örgülere, duvarlara sadece Büyükşehir Belediyesi’nin sözde yatırımlarının yer aldığı afişler asılıyor. Bizlere izin verilmiyor. Bizlerde yapılan bu yasaklamalar ve işgallere karşılık herkesin evini, arabasını, iş yerini süslemelerini istiyoruz. Ancak bu şekilde sesimizi duyururuz” diyerek tüm Konya halkından yapılan yatırımlara ve Milli Görüş belediyeciliğine sahip çıkmasını isterken seçimlerinde hayırlara vesile olmasını temenni etti.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.