Arapça Okuma Yazma Öğrenen 28 Kişi Sertifikalarını Aldı

Arapça Okuma Yazma Öğrenen 28 Kişi Sertifikalarını Aldı

Siirt Valiliği’nin desteğiyle Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve 29 Mayıs Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 'Arapça okuma ve yazma kursu'nu başarıyla tamamlayan 28 kişiye törenle sertifikaları verildi.

Siirt Valiliği’nin desteğiyle Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve 29 Mayıs Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 'Arapça okuma ve yazma kursu'nu başarıyla tamamlayan 28 kişiye törenle sertifikaları verildi.
Siirt Kültür Merkezi'nde yapılan sertifika dağıtım törenine; Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, Halk Eğitim Müdürü Zekeriya Batur, Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüz, kurs öğreticisi Suriyeli Hammud Al Matar kursiyerler ve davetliler katıldı.
Merkezi İstanbul'da bulunan Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın eğitim sorumlusu Necmettin Çiçek, Arapça kursu hakkında bilgi vererek, "İlimizde açılan Arapça kursu uzman öğreticiler tarafından hafta içi ve hafta sonu olmak üzere yaklaşık 200 saat veriliyor. Kursa iştirak eden 42 kişiden 28’i başarı belgesi almaya hak kazandı." dedi

Siirt'te düzenlenen Arapça okuma-yazma kurslarının, Siirt Arapçasını yaşatma ve yaygınlaştırma açısından önemli bir eğitim faaliyeti olduğunu belirten Vali Aydın,“Üç dilli kardeş şehir Siirt’te, bu tür eğitim ve kültür faaliyetlerine destek veriyoruz. Destek olmaya da devan edeceğiz. Arapça dil eğitiminin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Arapça dil eğitimine öğretici olarak katılan Suriye vatandaşı akademisyen Hammoud Al Matar ise yaptığı konuşmada, Suriye’de çıkan iç savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Siirtliler bizlere kapılarını açarak, ensar-muhacir kardeşliğini bizlere yaşattılar. Her sabah kalktığımda ülkemdeki iç savaş nedeniyle ağlıyorum ve dua ediyorum. Siirt halkı gerçekten bizlere kucak açtı. Ve bizleri bağırlarına bastılar. Sayın Valimiz Ahmet Aydın da bizleri sürekli ziyaret ediyor, burada yaşayan tüm Suriye uyruklu vatandaşlarımıza her türlü desteği veriyor. Siirt’te Doğan ilk çocuğumun adını Ahmet Aydın koydum. Sayın valimizin bu insani ve hoşgörü destekleri bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

Sertifika töreninde yapılan konuşmaların ardından, Milli Eğitim onaylı sertifikalar, Vali Ahmet Aydın ve diğer yetkililer tarafından törenle dağıtıldı.
Tören, toplu halde hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.