Arakanda ölüm-kalım savaşı

Arakanda ölüm-kalım savaşı

Aydınlar Ocağında Myanmar ve Arakandaki müslümanlara yapılan zulümler anlatıldı

Aydınlar Ocağı’nda Myanmar ve Arakan’daki müslümanlara yapılan zulümleri anlatan Dost Eli Derneği Üyesi Hüseyin Aybilek, “Arakan’daki “Ölüm Kampları”nda yaşayan Müslümanlar açlığa, sefalete ve ölüme terkedilmişler. Myanmar’da yaşayan müslümanların tavuk kadar değeri yok” dedi.

Konya Aydınlar Ocağı’nın Salı Sohbetleri’nde Myanmar ile Bangladeş arasında bir bölgede bulunan Arakan’da, sefalet içerisinde açlığa terkedilen Müslümanların yaşadığı Ölüm Kampları’nı anlatan Dosteli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aybilek, “‘Arakan’lı Müslümanlar 1,5 milyar İslâm âlemi nerede? Bize niye sahip çıkmıyor?’ diye bize soruyorlar” dedi.

Sille Kültür Evi’nde, Myanmar’da yaşanan mezalim ile Arakan’daki “Ölüm Kampları”nda hayatta kalma mücadelesi veren Müslümanlarla ilgili izlenimlerini sunum eşliğinde anlatan Hüseyin Aybilek, Dost Eli Derneği’nin Konya’lı yardımseverlerden topladıkları paralarla Arakan’da kamplarda açlığa ve ölüme terkedilen Müslümanlara, çuvallar dolusu pirinç dağıttıklarını belirterek “Myanmar ile Bangladeş arasında ara bir bölgede bulunan Arakan’a 20 gün önce 4 arkadaşımızla birlikte yardım dağıtmaya gittik. Gördük ki sefalet, yokluk, açlık ile felaket bu kampların âdeta kaderi olmuş. 600-700 bin kişinin barakalarda yaşadığı söylenilen binlerce kilo metre uzunluğundaki bu kamptaki insanlar ölüme terkedilmişler. Konuştuğumuz insanlar, “1,5 milyar İslâm âlemi hani nerede? Müslümanlar neden bize sahip çıkmıyorlar” diye sitem ediyorlar” diye konuştu. Arakan’ın, Selçuklu ve Osmanlı döneminde Hindistan’ın özerk bir bölgesi olarak müreffeh bir şekilde olduğuna işaret eden Aybilek, Müslümanlara yönelik eziyet ve zulmün, bölgenin İngilizler’in eline 1962’de geçmesiyle birlikte başladığını ve 40 yıldan beri bu bölgenin yanmaya devam ettiğini hatırlattı. Arakan’daki kampların adını “Ölüm Kampları” koyduklarını belirten ve burada yaşayan Müslümanların açlığa, sefalete ve ölüme terkedildiklerini kaydeden Aybilek, şunları dile getirdi. “Myanmar’da 5 milyon Müslüman zulüm altında yaşıyor. Zulme, işkencelere maruz kalmamak, ırz ve namuslarını korumak için Bangladeş ve Malezya’ya kayık ve teknelerle kaçmak isteyenler ise, okyanusun azgın dalgalarında can veriyorlar. Myanmar’da yaşayan müslümanların tavuk kadar değeri yok!”

ÇARE “BİRLİK” OLMAKTAN GEÇİYOR

Hüseyin Aybilek, kurtuluş çaresi olarak şunları söyledi: “AB gibi birlik olmaktır. 60 adet İslâm ülkesi neden kendi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak birlik olmuyor? Birleşmiş Milletler’de 1,5 milyar İslâm Dünyası’nın esamesi bile okunmuyor. Dünyayı gezdikçe şunu anlıyoruz; Müslümanların birliğe ihtiyacı var. İslâm ülkeleri ve müslümanlar kendi aralarındaki her türlü anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde Tek Yürek halinde olmaları gerekiyor. Kurtuluş için bundan başka çare yok.”

Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer de, dernek olarak 5’i yönetim olmak üzere 20 personelle çalıştıklarını ve bu Kurban Bayramı’nda, 9 ülkede vekalet yoluyla kurban keserek oradaki aç ve yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzatacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.