Araçları Bağlanan Servisçiler: Cinnet Geçirmek Üzereyiz

Araçları Bağlanan Servisçiler: Cinnet Geçirmek Üzereyiz

Bursa’da, ilçelerden aldıkları S plakalarla servis taşımacılığı yaptıkları gerekçesiyle araçları zabıta ekiplerince bağlanan esnaf, tepki amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na gitti. Kendilerine muhatap...

Bursa’da, ilçelerden aldıkları S plakalarla servis taşımacılığı yaptıkları gerekçesiyle araçları zabıta ekiplerince bağlanan esnaf, tepki amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na gitti. Kendilerine muhatap bulamadıklarını belirten esnaf, "Artık cinnet geçirmek üzereyiz, yarın öbür gün kötü bir olay olursa kim bunun altından kalkar?" diyerek zabıta ekiplerine tepki gösterdiler.

Öğle saatlerinde Acemler’deki Zabıta Daire Başkanlığı önüne gelen servisçiler adına açıklama yapan Bursa İlçe Servisçiler Derneği Başkanı Burhan Kıdır, ilçe belediyelerinden alınan S plakalarıyla iki yıldır şehir merkezinde faaliyet gösteremediklerini söyledi. Başkan Kıdır, şunları kaydetti: "Her gün zabıtalar çıkıp, yolu kapatıp esnafı mağdur ediyor. Esnafı pırasa doğrar gibi esnafı doğruyor. Esnafın canına tak etti, artık yazık, günahtır. Hak yolu birdir, hak yolu dönemeci yoktur, düzdür, doğru gider. O düzgünlüğü baştakiler artık görsünler. Onun için ne gerekiyorsa üst mevkiler buna çare bulsunlar. Esnaf çok zor durumdadır, çocuklarına ekmek götüremez hale geldiler. İlçe belediyelerinden S plakası almış durumda bin 200 servisçi esnafı var, şehir merkezinde bu sayı ise 400. Şehir merkezinde durdurulan araçlarımıza 4 bin 200 lira ceza yazılıyor ve araçlarımız 2 ay süreyle bağlanıyor. Yeni uygulamada bağlamaların süresi 15 güne düştü, cezayı da indirmiş olabilirler ama netice itibariyle esnaf çalışamadıktan sonra nereye kadar dayanabilecek. İnsanların sabrını taşırmasınlar, birilerinin başını yakmasınlar, birilerini ölüme sürüklemesinler."

"CİNNET GEÇİRMEK ÜZEREYİZ"

Dernek Başkan Yardımcısı Selami Opuz ise 1 Nisan 2014 itibariyle Büyükşehir Belediye Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle il sınırlarındaki tüm ilçelerin merkez ilçe konumuna geldiğini dile getirdi. Opuz, şöyle devam etti: "1998’de çıkarılan bir yönetmelikle şu anda araçlarımızı 15 gün trafikten men ediyorlar, TBMM’den çıkan yasada ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki tüm köyler mahalle olmuştur, tüm ilçeler merkez ilçe olmuştur’ diyor. Ama Bursa Büyükşehir Belediyesi, sadece Gürsu, Kestel, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’i merkez ilçe kabul ediyor. Büyükşehir Yasası yok sayılıyor, esnaf bundan dolayı mağdurdur, muzdariptir. Artık Büyükşehir Belediyesi’ne diyoruz ki ‘Deniz bitti, kara göründü, insanlar artık cinnet geçirmek durumuna gelmiştir. Yetkililere durumu anlatmak için geldik. Salı günü 500 S plaka ihalesi yapılacakmış, her şey para mı? Söz konusuysa paraysa gerisi tefarruat mı sayın başkan? Son 10 gündür 70 araç bağlandı. Çok zor durumdayız, gözlerimiz hiçbir şey görmüyor, yarın öbür gün kötü bir şey olduğunda bunun altından kim kalkacak. Neden 500 plaka ihalesi yapıyorsunuz? Biz başka ülkeden mi geldik, kendi vergimizi ödemiyor muyuz?" Esnaflar, ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşmek için BUSKİ binasına gitti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.