Aracıları bırakalım, doğrudan ticaret yapalım

Aracıları bırakalım, doğrudan ticaret yapalım

Pakistanın Multan Bölgesi Valisi Muhammed Khurram ve Siyalkat Bölgesi Valisi Saeedinbal Vahlah , AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Soner Cesur ve Unormak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Unormak

Pakistan’ın Multan Bölgesi Valisi Muhammed Khurram ve   Siyalkat Bölgesi Valisi Saeedinbal Vahlah , AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Soner Cesur ve Unormak  A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Unormak  ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlanan Pakistanlı valilerin,  şehircilik ve alt yapı hizmetleri hakkında inceleme yapmak üzere Konya’ya geldiklerini dile getiren Cesur, akşam yemeği içinde AKTİSAD’ı tercih ettiklerini ve bundan dolayı da gurur duyduklarını söyledi.

Pakistan’daki yatırım olanakları ve teşviklerin de konuşulduğu yemekli sohbette, Türk yatırımcıların neden Pakistan’ı tercih etmediklerini merak ettiklerini belirten Multan Bölgesi Valisi Muhammed Khurram şunları söyledi: “Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz” dedi.

Dünyanın birçok ülkesine sağlık ürünlerini Pakistan’ın gönderdiğini kaydeden Khurram, “Dünyanın birçok ülkesine kimyasal sağlık ürünleri ve medikal ürünler Pakistan’dan gider.  Mesela Almanya ilacı bizden alır. Onlar gelir bizden alırlar. Sizde gidip onlardan alıyorsunuz, hem de bize ödeyeceğiniz miktarın belki on katı fiyatına. Yarı işlenmiş ham deriyi yine biz ihraç ederiz birçok ülkeye. Türkler gelip bizden almazlar ama bizim deri sattığımız insanlardan gidip deri alırlar. Çok daha ucuza mal edebilecekleri bir ürünü on kat daha fazla ödeyerek alırlar. Dünya futbol topunu bizden alır mesela. Siz nerden alıyorsunuz bilmiyorum ama bizden almıyorsanız eğer çok daha fazla fiyat ödediğinizi söyleyebilirim.

Pakistan halkı ile Türkiye arasında çok geçmişlere dayanan bir dostluk ve kardeşlik bağları vardır. Biz bu bağların kopmasını istemiyoruz. Ülkemize yatırım yapmak için geç kalıyorsunuz. Başka ülkelerin insanları Pakistan’ı mesken edinmiş durumda. Biz çocuklarımızı size emanet ettik. Sizin açtığınız okullarda okuyorlar. Sizlerden ülkemize yatırım yapmanızı istiyoruz.”

Khurram’ın sözlerinin çok yerinde ve isabetli olduğunu dile getiren Cesur, Türk yatırımcıların bu noktaları yeniden gözden geçireceğine inandığını söyledi.

Pakistan halkının her zaman desteklerini ve dostluklarını gören bu necip milletin bu manada da üzerine düşeni fazlası ile yapacağını kaydeden Mustafa Unormak da, “Türk yatırımcıların enine boyuna bazı şeyleri yeniden düşünmesinin faydalı olacağı kanaatindeyim” dedi.

Yemekten sonra Pakistanlı heyete çeşitli hediyeler veren Cesur ve Unormak, çok güzel ve verimli bir sohbet olduğunu yakın zamanda yapacakları Pakistan gezisi ile her iki valiyi de ziyaret edeceklerini vurguladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.