Aracı olanlar bu parayı ödeyecek!

Aracı olanlar bu parayı ödeyecek!

Hırsızlık olaylarının önüne geçmek için bakanlığa bir sapor sunuldu bu raporla birlikte 17 milyon araca çip takılacak

Araçların çalınmasını önlemek amacıyla yapılan araştırma sonucunda bakanlığa sunulan rapor onaylandı. Bu rapor doğrultusundan 17 milyon araca çip takılacak. Eğer bu düzenleme zorunlu olursa vatandaş yaklaşık 20 TL ödeyecek.

Çıkacak taslağa göre, araçların ön camına barkod, plakasına da çip takılacak. Emniyet tarafından sağlanancak uygumalayla, araç hırsızlıklarının da önüne geçilecek.

ARAÇLAR SÜREKLİ TAKİP EDİLECEK

Projenin hayata geçmesiyle araçlar, sürekli takip edilecek. Araç sahiplerinden bazıları uygulamaya olumlu bakarken, bazıları ise ‘takip edilmek hoş bir durum değil' diyerek soğuk baktı.

Düzenlemenin zorunlu olup olmayacağı ise henüz netleşmedi. Yeni plakalar da vatandaşlara yaklaşık 20 TL'ye mal olacak.

BARKODLARI EMNİYET YETKİLİKERİ YAPIŞTIRACAK

Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının TBMM'de kabul edilmesinden sonra hayata geçirilmesi öngörülen proje ile 17 milyon 33 bin 413 araç plakası değiştirilecek. Çipli plaka sistemi; terör, kaçakçılık, asayiş gibi suçlara karışan faillerin kısa sürede yakalanması ile ölümlü yaralamalı kazalarla sonuçlanan trafik ihlallerinin en aza indirilmesini sağlayacak.

Sistemin etkin hale getirilmesinin ardından devlet büyükleri gibi önemli kişiler ile emniyete tahsisli araçların durumları karayollarında daha rahat değerlendirilebilecek. Barkodlu etiketleri araçların camlarına sadece yetkili personel yapıştıracak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.