Araç muayenesine bunu yapmadan gidenler yandı!

Araç muayenesine bunu yapmadan gidenler yandı!

Türkiye'de araç muayeneleri TÜVTÜRK muayene istasyonlarında yapılıyor. Aracını muayeneye götürmeden bunu yapmayanlar ise yandı.

Türkiye’de 25 milyon aracın periyodik olarak muayene olması gerekiyor. Bu işlemi kolaylaştırmak için TÜVTÜRK, gezici istasyonlarını hizmete sundu. Bu istasyonlar, randevu sistemiyle çalışıyor ve 77 ilde faaliyet gösteriyor.

tuvturkkk.jpg

RANDEVU ALMAK ZORUNDASINIZ

TÜVTÜRK’ün gezici istasyonları, araç sahiplerine büyük bir avantaj sağlıyor. Ancak bu istasyonlara randevu almadan gidilmesi halinde, muayene işlemi yapılmıyor. Randevu almak için TÜVTÜRK’ün internet sitesini kullanabilirsiniz. Randevu aldığınız gün ve saatte aracınızı muayeneye götürebilirsiniz. Ayrıca egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırarak, bu belgeyi muayene sırasında göstererek, ek bir testten kurtulabilirsiniz.

emisyon.jpg

BU YAPILMADIYSA ARAÇ AĞIR KUSURLU SAYILACAK

TÜVTÜRK, araç muayenelerinde önemli bir değişiklik yaparak egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan veya bu testten başarısız olan araçları trafikte ağır kusurlu sayacağını açıkladı.

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Sadece seçilen tarihin içinde bulunduğu haftanın programını görüntüleyebilirsiniz. 77 ilde bulunan gezici istasyonlar sadece randevu ile hizmet vermektedir. Geçerli bir Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü olmaması, araç muayenesinde 'Ağır Kusur' olarak tanımlanır ve araç muayeneden başarısız olur. Egzoz Gazı Emisyonu Ölçümü'nü tüm sabit istasyonlarımızda ve yetkilendirilmiş gezici istasyonlarımızda yaptırabilirsiniz.

Seyyar araç muayene istasyonunun hizmet verdiği ilçe sınırları içinde Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapan başka bir yetkili ölçüm istasyonu var ise, o ilçe ve ilçenin belde, mahalle ve köylerinde Seyyar Araç Muayene İstasyonları Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm hizmeti veremeyeceklerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum