Araba fiyatına kuş alınıp satılıyor

Araba fiyatına kuş alınıp satılıyor

Muhacir Pazarı yakınlarında her pazar günü kurulan kuş pazarında, başta güvercin olmak üzerek kuş çeşitleriyle uğraşmayı sevenler bir araya gelerek alışveriş yapıyor.

Kuş alışverişi sırasında ise ilginç pazarlıklar yaşanıyor. Kuşla uğraşan vatandaşlar ise, kuşçuluğun bir tutku olduğunu ifade ederek, kuşçuluğun vazgeçilmezleri olduğunu ve kendilerini kahvehanelerde okey oynamak gibi alışkanlıklardan uzak tuttuğunu ifade etti. Boş zamanlarını hem eğlenceli hem iyi bir şekilde değerlendirmek için kuşlarla ilgilendiğini ifade eden Hikmet Gündoğan, “Kuş bizim gibi kuş severler için bir tutkudur. Pazar günleri ve boş günlerimizde bizi eve bağlıyor. Kuş besleyen insan, kötü alışkanlıklardan uzak duruyor” dedi. Kuş alım satımında büyük paralar döndüğünü ve araba ile sadece bir kuşu takas edebilecek kadar gözü kara kuş severler olduğunu ifade eden Hikmet Gündoğan, kuşların türüne göre fiyatlarının da değiştiğini belirtti. Miski, sabuni ve şabap gibi kuşların değerlerinin Konya’da 35 – 40 lira civarında olduğunu dile getiren Gündoğan, aynı kuşun değerinin Karaman gibi kuş festivali düzenlenen illerde 500 – 1500 TL arasında değiştiğini kaydetti. Havada taklalar atarak değişik oyunlar sergileyen kuşları seyrederken çay yudumlamanın kuş severlerin en büyük zevki olduğunu dile getiren Hikmet Gündoğan, Kara, Devetüyü, Gülümsü gibi kuş türlerinin fiyatlarının da 500 ile 5 bin lira arasında değiştiğini bildirdi. Kuşa olan tutkusunu belirtmek isteyen Gündoğan, bir anısını da şu şekilde anlattı: “Kredi kartı borcumu ödemem gerekiyordu. Bir yerde bir kuş gördüm. Kredi kartı borcumu yatırmaktan vazgeçip, 2 bin 500 liraya 8 tane kuş satın aldım. Bu kuşlardan 3 tanesini de 2 bin liraya tekrar sattım. Yani bu işin içinde olanlar ciddi paralar kazanabiliyor.”

Kuşlarla ilgilenmekten hoşlanan bir diğer vatandaş Ömer Emekçi de, “Kendimi bildim bileli kuşlarla ilgilenmekteyim. Kuşlarla uğraşmak, babamın bana bıraktığı miras diyebilirim. Güvercinleri çok sevdiğim için, hobi olarak bu işi yapıyorum” dedi. Ömer Emekçi, güvercinlerin yaşam süresinin bir hastalık olmadığı sürece ortalama 12 – 13 yıl olduğunu sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.