Araba Fiyatına Kurbanlıklar Pazarın Gözdesi

Araba Fiyatına Kurbanlıklar Pazarın Gözdesi

Kurban Bayramı'na 10 gün kala kurban pazarları da hareketlendi. Bursa Yunuseli Kurban Pazarı’nda bir tonun üzerindeki kurbanlık boğalar 10 bin ile 13 bin lira arasından satılıyor. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 seviyesinde zam gören kurbanlıklar...

Kurban Bayramı'na 10 gün kala kurban pazarları da hareketlendi. Bursa Yunuseli Kurban Pazarı’nda bir tonun üzerindeki kurbanlık boğalar 10 bin ile 13 bin lira arasından satılıyor.

Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 seviyesinde zam gören kurbanlıklar pazarlarda görücüye çıktı. Yunuseli’ndeki kurban pazarında bir tonun üzerindeki kurbanlık tosunlar da pazarı renklendiriyor. Satıcılar, herkesin merakla sorduğu tonluk danaların fiyatlarının 10 bin ile 13 bin lira arasında değiştiğini söylüyor. ‘Gürbüz’ isimli kurbanlığın Ağrı Eleşkirt’ten geldiğini belirten Servet Ağar, "Pazarın güzeli olan hayvanımız bir ton ağırlığında. Sekiz bin 500 liradan satıyoruz. Şuanda satışlar çok durgun." dedi.

Gece gündüz çadırda kalmak zorunda kalan satıcılar zaman zaman söyledikleri türkülerle de eğlenceli anlar yaşıyor. Satışların durgunluğundan dem vuran bir satıcı söylediği türküye 'Tosunlar satılmıyor le ley' diye ekleme yapınca arkadaşlarının alkışını kazandı.

BİN 500 LİRAYA KEÇİ VAR

Kütahya Simav’dan canlı olarak bir ton 300 kilo gelen tosuna 12 bin lira isteyen Mahmut Dönmez, "Hayvanımıza ilgi çok, 11 bin lira verdiler, satmadık." diye konuştu. Büyükbaş hayvanların yanı sıra devasa küçükbaş kurbanlıklar da pazarda görücüye çıktı. Muş’tan getirilen ve pazarın ‘en büyüğü’ olmaya aday keçi bin 500 liradan satışa çıktı. Satıcılar, Kurban Bayramı yaklaştıkça satışların artacağına inanıyor. Ağrı, Muş, Kütahya gibi Türkiye’nin dört bir yanından getirilen kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.