Aort yırtığı 10 saat süren hibrit ameliyatla tedavi edildi

Aort yırtığı 10 saat süren hibrit ameliyatla tedavi edildi

Samsun'da karın ağrısı ve kabızlık şikayetiyle hastaneye giden ve tetkiklerde aort damarında yırtık tespit edilen hasta, açık ameliyat ile anjiyo ve stent işlemlerinin aynı anda uygulandığı hibrit ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.

Terme ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki İsmet Kılıç, 1,5 ay önce karın ağrısı, kabızlık ve mide bulantısı şikayetlerinin artması üzerine Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Kılıç'ın aort damarında 20 santimetre uzunluğunda yırtık ve bu yırtığa bağlı gelişen aktif kanamanın olduğu 10 santimetrelik balonlaşma (dissekan aort anevrizması rüptürü) tespit edildi.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyeleri Dr. Emrah Ereren, Dr. Aşkın Kılıç ve Dr. İlker Hasan Karal ile hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kuşak tarafından yapılan operasyonla hem anjiyografi hem açık ameliyat aynı seansta gerçekleştirilerek hastanın yırtık aortundan çıkan ana atardamarlar sağlam dokuya bağlandı. Yırtık ve balonlaşmış aort damarına kapalı yöntemle suni damar yerleştirildi.

İşlem sırasında hastanın felç riskini engellemek için Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Dr. Suna Kara Görmüş, Dr. Rümeysa Karaçuha Sürücü, Doç. Dr. Sevda Akdeniz ve Dr. Gökçe Ültan Özgen tarafından oluşan ekip de omurilik sıvısının drenajını sağladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.