Antalyalı Gazetecilerden Bölge Turizmine Katkı
Antalyalı gazeteciler Kaş ve Demre ilçelerini gezerek, kültürel ve doğal mirasla buluştu. Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni, projenin amacının bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini kamuoyuna tanıtmak olduğunu belirtti.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nda TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu, Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD), Antalya Rehberler Odası (ARO), Spor Turizmi Birliği (STB) ve Antalya Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü’nün de katkılarıyla, ‘Antalyalı Gazeteciler Kültürel ve Doğal Mirası ile Buluşuyor’ projesi başladı. Projenin ilk ayağı olan Myra-Patara-Kaş gezisi hafta sonu gerçekleşti. Doğal ve kültürel yerleri gezen gazeteciler, proje kapsamında gerçekleşecek olan fotoğraf yarışması için, en güzel fotoğrafları çekmeye çalıştı.
“BÖLGEYİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITMAYI AMAÇLIYORUZ”
Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni, projenin amacının bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini kamuoyuna tanıtmak olduğunu belirtti. Yeni, “Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak, meslektaşlarımıza hem keyifli bir gün yaşatmak hem de mesleklerini icra edebilecekleri ortamlarda bulundurmayı hedefliyoruz. Bu projede bu “Foto Safari” ile bölgeyi en güzel şekilde tanıtmayı amaçlayarak, turizme katkımız olsun istiyoruz” dedi.
GAZETECİLERİN İLK DURAĞI DEMRE’DEKİ AZİZ NİCHOLAS KİLİSESİ OLDU
Sabah erken saatlerinde Antalya’dan yola çıkan gazetecilerin ilk durağı Demre’deki Aziz Nicholas Kilisesi oldu. Gazetecilere Antalya Rehberler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yalçınkaya ve TÜRSAB’tan Yavuz Ali Sakarya rehberlik etti. Rehberler, Aziz Nicholas (Noel Baba) hakkında gazetecilere bilgi verdi. Gazetecilerin ikinci durağı ise Myra Antik kenti oldu. Gazeteciler daha sonra, Demre Turizm Yatırımcılar Birliği Başkanı Halil Apa ile öğlen yemeğinde bir araya geldi. Başkan Apa, birlik çalışmaları hakkında bilgi vererek, Demre’de 9 proje olduğunu belirtti. Apa, “9 projede otellerde yaklaşık 4 bin 500 yatak kapasitesi söz konusu. Fakat Antalya’ya uzaklığı, şu andaki yolun istenilen kalitede olmaması ve Antalya-Dalaman Havaalanına uzak olmamızdan dolayı biraz üvey evlat gibiyiz. Bunu aşmak istiyoruz” dedi.
“BURADA BİR HAVAALANI YAPILMAK İSTENİYOR”
Gazeteciler daha sonra rehberler eşliğinde Kaş’a geçerek, Patara Örenyeri’ndeki ilk Likya Anadolu Meclis Kültür binasını gezdi. Gazeteciler, gezi boyunca fotoğraf çekti. Patara gezisinden sonra ise Kaş Çukurbağ Köyü’nde bulunan Düşler Akademisi’ni ziyaret etti. Ziyaret Sırasında Çukurbağ Köyü Muhtarı Ali Rıza Öncü de bulundu. Alternatif Yasam Derneği Başkanı Ercan Tutal, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimleri verdiklerini belirtti. 24 bin kapasiteli kütüphaneleri olduğunu ifade eden Tutal, şu anda 15 bin kitapları olduğunu vurguladı. Tutal, “Burada bir havaalanı yapılmak isteniyor. Tabi ki doğal olarak istemiyoruz. Zaten 140 kilometre ötesinde Dalaman, 150 kilometre ötesinde Antalya Havaalanı olan bir üçgenle, burada ağaçlar katledilecek. Biz içinde bulunduğumuz coğrafyanın değişmesini istemiyoruz” diye konuştu.
AGC’NİN FLAMASINI TAKDİM ETTİ
Düşler Akademisi ziyaretinin ardından gazeteciler, Kaş’taki seyir terasında gün batımını izleyerek, bol bol fotoğraf çekti. Gazeteciler daha sonra Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Öztürk ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Öztürk yaptığı açıklamada, katılımcı demokrasiyi geliştirmek için halkı tanıma ve tanıtma adına en büyük etkenlerden birinin basın olduğunu söyledi. AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise, Öztürk’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, AGC’nin flamasını takdim etti.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.