Antalya'da Özel Okul Bolluğu

Antalya'da Özel Okul Bolluğu

Antalya özel eğitimde atağa kalktı. Şehirde açılan özel okullara her gün yenisi ekleniyor. Bu yıl Antalya’da, açılan yeni kolejler yeni eğitim öğretim yılına hazırlık yapıyor. Öğrenci kaydına başlayan bazı okulların henüz ruhsat,...

Antalya özel eğitimde atağa kalktı. Şehirde açılan özel okullara her gün yenisi ekleniyor. Bu yıl Antalya’da, açılan yeni kolejler yeni eğitim öğretim yılına hazırlık yapıyor. Öğrenci kaydına başlayan bazı okulların henüz ruhsat, imar ve teknik bazı yasal süreçleri tamamlayamadığı ve birçok eksiğinin olduğu biliniyor.

Özel eğitim kurumları bir yandan binalarını hazırlıyor, diğer yandan öğrenci kaydı için şehirde ilanlar veriyor. Dershanelerin dönüşümüyle birlikte özel okul sayısındaki artış dikkat çekiyor. Ancak özel okul açabilmek için birçok şartın yerine getirilmesi gerekiyor. Bunların başında arazinin ya da binanın okul yapmaya uygun, yönetmeliklerde belirtilen standartlara uygun olması gerekiyor. Derslik büyüklüklerinin 20 metrekarenin altında olmaması isteniyor. Öğrenci kaydına başlayan bazı okulların henüz ruhsat, imar ve teknik bazı yasal süreçleri tamamlayamadığı ve birçok eksiğinin olduğu biliniyor.

Özel okulların ruhsatlandırmasını Milli Eğitim Bakanlığı yapıyor. Antalya'dan giden bazı okul dosyalarının eksikleri nedeniyle Ankara'dan geri gönderildiği ifade ediliyor. Özel okullara sadece kent merkezinde değil, ilçelerde de yenileri ekleniyor. Dershanelerin dönüşümü de yeni özel okul açılmasını hızlandırmış durumda. Finike, Demre gibi nüfusça küçük ilçelerde bile özel okul açılmasıyla ilgili talepler bulunuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.