Antalya'da etliekmek Konya'dan daha ucuza satılıyor! Fiyat farkına tepki var

Antalya'da etliekmek Konya'dan daha ucuza satılıyor! Fiyat farkına tepki var

Konya'daki lokantaların fiyatlarının yüksek olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkarken, Antalya'nın Manavgat ilçesinde tek etliekmek, bir ayran, salata ve haydarı menü sadece 205 liraya satılıyor. Konyalılar kentteki fiyatlara tepki gösterdi.

Bazı turistik bölgelerde etliekmek fiyatının Konya ile aynı olduğu görüldü. Konya'daki lokantaların fiyatlarının yüksek olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkarken, Antalya'nın Manavgat ilçesinde tek etliekmek, bir ayran, salata ve haydarı menü sadece 205 lira. Konya'da tek etliekmeğin liste fiyatı 180 lira olsa da, birçok işletmede 150 TL'ye satılıyor. İçecekler ve mezelerle birlikte tek etliekmek, tüketiciye yaklaşık 200 liraya mal oluyor. Etliekmek artık sadece Konya'da değil, açılan lokantalar aracılığıyla birçok ilde satılıyor. Konyalılar, şehirdeki işletmeleri pahalı buluyor.

thumbnail-img-7864.jpg

ANTALYA'DA FİYATLAR UYGUN, KONYA'DA PAHALI

Ailecek dışarıda etliekmek tüketmenin imkânsız hale geldiğini dile getiren Konyalılar, “Etliekmeğin ana vatanı Konya. Ancak fiyatlar çok yüksek” diyerek, dert yakınıyor. Bazı turistik bölgelerde etliekmek fiyatının, Konya'daki fiyatlarla yakın olduğu görüldü. Manavgat Otogarı karşısında bulunan 'Mevlana Pide Salonu' isimli işletmenin menü fiyatı, gözlerden kaçmadı. Tek etliekmek, 1 ayran, haydari ve salatanın fiyatı bu işletmede 205 TL. Aynı menü, Konya'da da 200 lirayı buluyor.

thumbnail-img-7863.jpg

İŞLETMENİN SAHİBİ ORDULU, USTALAR KONYALI

Manavgat Otogarı karşısındaki bu işletmenin fiyatlarını gören Konyalılar, “Turistik bölgede Konya'nın lezzeti etliekmek daha ucuz! Gerçekten Konya'da fiyatlar çok yüksek. Konyalılar, bunu hak etmiyor. Konya'da etliekmek diyarı olduğu için diğer şehirlere göre daha lezzetlidir ama şehirde etliekmek fiyatları biraz daha düşük olmalı” dedi. Manavgat Otogarı karşısında hizmet veren Mevlana Pide Salonu isimli işletmenin şimdiki sahibinin Ordulu, ustaların ise Konyalı olduğu öğrenildi.

MUHARREM DURSUN

Kaynak:MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum