Antalya’da 1000 Kişi Kura Çekilişiyle İş Sahibi Olacak

Antalya’da 1000 Kişi Kura Çekilişiyle İş Sahibi Olacak

Antalya’da Milli Eğitim’e bağlı okullarda görevlendirilmek üzere bin hizmetli alınacak. İşe girecekler, başvuru yapanlar arasında noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek. Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR)...

Antalya’da Milli Eğitim’e bağlı okullarda görevlendirilmek üzere bin hizmetli alınacak. İşe girecekler, başvuru yapanlar arasında noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.

Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından, işsizlikle mücadele amacıyla Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Antalya merkez ve ilçelerinde düzenlenecek Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, okullarda bin kişi hizmetli personel görevlendirilecek. Milli Eğitim bünyesindeki okullarda çalışacak hizmetlilerde aranan şartlar şu şekilde: "İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. geliri olmamak, öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç) ve TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak."

İşe alınacak hizmetlilerin maaşları asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre hesap edileceği, vergi ve sosyal güvenlik primi giderlerinin de karşılanacağı duyuruldu. Başvuruların 20 Eylül'e kadar İŞKUR’a şahsen ya da www.iskur.gov.tr internet sitesinden iş arayan olarak kaydolup, başvuru yapmaları gerektiği aktarıldı.

İşe başvuranların 25-26 Eylül tarihlerinde saat 10.00’da Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde noter huzurunda yapılacak kura çekimine şahsen katılma zorunluluğu olduğu belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.