Annesinin böbreğiyle hayata tutunacak

Annesinin böbreğiyle hayata tutunacak

Konya'da doğduktan 6 ay sonra kronik böbrek yetmezliği çekmeye başlayan 9 yaşındaki Furkan, annesinin vereceği böbrekle yaşama tutunacak

Konya'da doğduktan 6 ay sonra kronik böbrek yetmezliği çekmeye başlayan 9 yaşındaki Furkan, annesinin vereceği böbrekle yaşama tutunacak.

Üç çocukları olan Gülay (37) ve İbrahim Danacı (38) çiftinin 9 yaşındaki oğulları Furkan'a, 6 aylıkken götürdükleri hastanede kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Sol böbreği tamamen çalışmayan, sağ böbreği ise işlevini tam olarak yerine getiremeyen Furkan'ın yaşı ilerledikçe rahatsızlığı ilerledi ve periton diyalize bağlanmaya başladı.

Günde dört defa diyalize bağlanan ve gelişimi yaşıtlarına göre daha zayıf olan Furkan'ın yaşaması için böbrek naklinin şart olduğunu öğrenen Danacı çifti, kendi böbreklerinin oğullarına nakli için gerekli tahlilleri yaptırdı.

Küçük Furkan'a hem annesinin hem de babasının böbreğinin uygun olduğunun belirlenmesi üzerine, anneden alınan böbreğin nakledilmesine karar verildi.
    

''Yeter ki Furkan yaşasın''
    
Anne Gülay Danacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Furkan'a henüz 6 aylıkken kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu söyledi.

O günden sonra oğlunun, uygulanan tedaviye rağmen diyalize bağlanmaktan kurtulamadığını belirten Danacı, Furkan'ın rahatsızlığı nedeniyle de yaşıtlarına göre küçük gösterdiğini dile getirdi.

Oğlunun organ sırası beklememesi için hemen eşinin ve kendisinin gerekli tahlilleri yaptırdığını ifade eden Danacı, şunları kaydetti:

''Hem benim hem de eşimin böbreğinin oğluma uygun olduğunu öğrendik. Çok mutlu olduk. Böbrek sırasına girmeden bizden alınan böbrek oğluma nakledilecek. Eşim de ben de oğlumuza böbreğimizi vermekten kaçınmıyoruz. Şimdi Furkan'ın bir takım rahatsızlıkları var. Onlar ortadan kalkınca benden alınan böbrek Furkan'a nakledilecek. Oğlumun gözümün önünde günden güne küçülmesine ve hayattan kopmasına razı olamazdık. Ben tek böbrekle de yaşarım. Böbreğim önemli değil, yeter ki oğlum yaşasın.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.