Annesinin Böbreği İle Hayata Tutundu

Annesinin Böbreği İle Hayata Tutundu

Yaklaşık bir yıl önce geçirdiği apandisit ameliyatı sonrasında böbrek hastası olduğunu öğrenen Kahramanmaraşlı Ali Köse (27), annesi Yeter Köse’nin (49) bağışladığı böbrekle sağlığına yeniden kavuştu. Bökrek yetmezliği nedeniyle...

Yaklaşık bir yıl önce geçirdiği apandisit ameliyatı sonrasında böbrek hastası olduğunu öğrenen Kahramanmaraşlı Ali Köse (27), annesi Yeter Köse’nin (49) bağışladığı böbrekle sağlığına yeniden kavuştu.

Bökrek yetmezliği nedeniyle Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde böbrek nakli yapılan Ali Köse (27), hayata yeniden tutundu. Kronik böbrek yetmezliği olduğunu öğrendikten sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne gittiğini, orada kendisine nakil olabileceğini bildirdiklerini ve kadavra için ilk kaydını yaptırdığını anlatan Ali Köse, uygun kadavra çıkana kadar diyaliz tedavisi gördüğünü söyledi. Diyaliz sırasında hiçbir sıkıntı yaşamayan, ancak sonrasında baş dönmesi ve halsizlik gibi şikayetlerinden dolayı işinden ayrılmak zorunda kaldığını belirten Köse, annesinin böbreği ile sağlığına kavuştuğunu dile getirdi. Köse, nakil sonrası yaptığı açıklamada, "Bu zor süreçte hep yanımda olan eşime, aileme ve bütün sevdiklerime çok teşekkür ederim. Ayrıca Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yöneticilerine, Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşirelere ve bütün hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Oğlunun böbrek nakli geçirmesi gerektiğini öğrendiğinde hiç düşünmeden böbreğini vermek isteyen anne Yeter Köse ise "Ali’nin ihtiyacı olduğu için biran olsun düşünmeden böbreğimi veririm dedim. Evlat olduğu için o anda kendi canını hiç düşünmüyorsun. Sağlığına biran önce kavuşsun diye elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorsun." diye konuştu.

Hastane Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ,hastane olarak teknolojinin bütün olanaklarıyla hastaların yanında olduklarına vurgu yaparak, "Yeter ki halkımız bizi bağışlarla desteklesin. Elbirliğiyle pek çok hastaya umut olmaya devam edeceğiz” dedi. Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da dünyada hiçbir şeyin sağlığın yerini tutamayacağına işaret ederek, “İnsanlar maddi, manevi pek çok şeye sahip olabilir. Ancak sağlığı yerinde olmayan insan için bunların hiçbir anlamı yok. Sağlığımız elimizden gidince bazı şeyleri fark edebiliyoruz. Bu nedenle de organ bağışı konusunda halkımızdan istediğimiz ve beklediğimiz desteği göremiyoruz. Ne zaman insanların ihtiyacı oluyor, o zaman ellerindekinin kıymetini anlıyorlar. Organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalıyız." ifadelerini kullandı

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.