Annelerine yazdıkları mektupla ödül kazandılar

Annelerine yazdıkları mektupla ödül kazandılar

Anadolu Gençlik Derneği Karatay Hanımlar Komisyonunun tertip ettiği Annelerimize Mektup yarışmasının final ve ödül töreni Özel Gençlik İlköğretim Okulunda yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Karatay Hanımlar Komisyonunun tertip ettiği ‘Annelerimize Mektup’ yarışmasının final ve ödül töreni Özel Gençlik İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

AGD Karatay Hanımlar Komisyonu Başkanı Filiz Akman, ilgisiz sevgisiz kalan terk edilen çocuklar ve sokağa evladını terk eden ebeveynler üzerinde durdu. Akman, “Kaliteli anne olmak ve kaliteli evlat olmak günümüzde her ne kadar zorlaşsa da bizim çizgimiz Kur-an ve sünnetten sapmadıkça başarıya muhakkak ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Yoğun ilgi ve katılımın olduğu programda selamlama konuşması sonrasında AGD Karatay Hanımlar Komisyonu’nun yaptığı çalışmaları anlatan tanıtım slaytı izlendi. İmam Hatipli kızlardan oluşan grup skeçlerle şiir ve ilahilerle izleyicilere doyumsuz anlar yaşattı.

Programa Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü Jandarma karakolunda teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Konyalı Er Halil İbrahim Türkmen’in  annesi ve kız kardeşi de katıldı. Şehidin annesine plaket veren başkan Akman ve izleyiciler şehidin kız kardeşinin okuduğu ‘şehit olacağımı hissettim anne’ şiirini dinlerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Fedakar anne örneği olarak programa katılan Elif Akkaya, engelli çocuğuyla her türlü zorluğa rağmen hayattan zevk almaya ve çocuğunu mutlu etmeye çalıştığını ifade etti. Programın hazırlanmasında emeği geçen AGD Karatay Hanımlar komisyonu üyelerine ve Ortaöğretim Komisyonu üyelerine plaketler ve hediyeler verildi.

Mektup yarışmasında dereceye girip hediye kazananların hediye takdimi öncesi kürsüye gelen Hanımlar Kur-an Okuma Türkiye İkincisi Zehra Atak, Kur-an ziyafetiyle gönülleri mest etti.

Son olarak anneye mektup yarışmasında dereceye giren lise ve ilköğretim kategorisindeki öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Yarışmada lise kategorisinde birinci olan Zeynep Gülay’a çeyrek altın ve eşarp, ikinci olan Hüsna Er’e dijital fotoğraf makinesi, üçüncü olan Büşra Özcan’a mp4 hediye edildi.

İlköğretim kategorisinde ise birinciliği kazanan Hatice Kübra Günay’a çeyrek altın ve eşarp, ikinci olan Ayşenur Kurtlar’a dijital fotoğraf makinesi, üçüncü olan Rumeysa Kurar’a ise mp4 hediye edildi.

Sponsor firmalara teşekkür edilerek program sonlandırıldı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.