Anneler Oturma Eylemini Sonlandırdı: Eylemimiz Gerçek Anlamda Yerini Bulmadı

Anneler Oturma Eylemini Sonlandırdı: Eylemimiz Gerçek Anlamda Yerini Bulmadı

Diyarbakır'da, çocukları PKK'nın dağ kadrosuna katılan, çatışmalarda ölen ve cezaevinde kalan çocukların anneleri, 84 gün önce başlattıkları eylemi sonlandırdı. Anneler adına basın açıklaması yapan Şehrizade Anar, "Eylemimiz gerçek...

Diyarbakır'da, çocukları PKK'nın dağ kadrosuna katılan, çatışmalarda ölen ve cezaevinde kalan çocukların anneleri, 84 gün önce başlattıkları eylemi sonlandırdı. Anneler adına basın açıklaması yapan Şehrizade Anar, "Eylemimiz gerçek anlamda yerini bulmasa da birçok yer ve muhataplara sesimizi duyurmuş olduk." dedi. Anar, çocukları dağda oldukça mazlum halkların güvende olduğunu iddia ederek, çocuklarının mücadelesini desteklediklerini dile getirdi.

Diyarbakır Valiliği önünde 84 gün önce oturma eylemi başlatan anneler, üzerinde, "Ey Başbakan, dağdaki ve cezaevlerindeki çocuklarımız için yasa çıkart, barış gelsin, çocuklar eve dönsün." pankartı asmışlardı. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki valilik binası önündeki Anıt Park'ta eylemlerini sürdüren anneler, bugün basın açıklaması düzenleyerek eylemi sonlandırdı.

Kadınlar adına açıklama yapan Şehrizade Anar, eylem süresince dünya üzerinde bir çok değişikliğin olduğunu belirterek, "Yeni bir hükümet kuruldu, Erdoğan cumhurbaşkanı oldu. PKK adını Rojava'da IŞİD çetelerine karşı yiğitçe savaşarak tüm dünyaya insanlık için savaştığını kabul ettirdi." ifadelerini kullandı. Anar, "Kalıcı bir barış için Öcalan'ın özgürleşmesi için çocuklarımızın dağlarda silah bırakarak eve dönüşlerini düşünüyorduk. Ama gördük ki çocuklarımız kadın çocuk demeden işini yapan gazetecilerin kafasını kesen IŞİD çetelerine karşı savaşarak masum insanların ve çocukların kurtarışlarına şahit olduk. Bundan dolayı anladık ki çocuklarımız dağda oldukça bizler ve tüm ezilen halklar güvende olacaktır." diye konuştu.

Annelerin eylemini bitirmek için düzenlediği basın toplantısına, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da katılarak destek verdi. Aydoğan, burada annelere destek veren bir konuşma yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.